KotiVinkit vaatteiden hoitoonMiksi sukkia ei voi säilyttää päällekkäin: vahingoitat muutakin kuin vain kangasta

Miksi sukkia ei voi säilyttää päällekkäin: vahingoitat muutakin kuin vain kangasta

Sukat ovat jokaisen ihmisen vaatekaapin välttämätön ominaisuus, jota olemme ennen pitäneet tavallisena asiana.Jopa tähän yksinkertaiseen asiaan on kuitenkin kiinnitettävä erityistä huomiota.Monilla meistä on vanha tapa säilyttää sukkia taitellen ne yksi toisensa perään.

Tämä menetelmä vaikuttaa kätevältä ja käytännölliseltä, mutta itse asiassa se aiheuttaa useita vaaroja tavaroiden terveydelle ja kestävyydelle.On aika miettiä perinne uudelleen ja selvittää, miksi sukkien säilyttäminen toistensa sisällä kannattaa lopettaa.

Ensinnäkin materiaalin jatkuva venyminen ja muodonmuutos, kun sukat irrotetaan toisistaan, aiheuttaa ennenaikaista kulumista.Suosikkisukkasi menettävät muotonsa ja pehmeytensä paljon nopeammin, mikä pakottaa sinut päivittämään vaatekaappisi useammin.

Toiseksi, luomalla suljetun tilan taitettujen sukkien sisälle luomme ihanteelliset olosuhteet haitallisten mikro-organismien lisääntymiselle.Vähäinenkin kosteus käytön jälkeen muodostaa suotuisan ympäristön bakteerien ja sienten kehittymiselle, jotka paitsi aiheuttavat epämiellyttävää hajua myös voivat aiheuttaa ihosairauksia.

Kolmanneksi muutamia yksinkertaisia sääntöjä olisi noudatettava, jotta sukat voidaan säilyttää asianmukaisesti:

 • Aseta ne vierekkäin taittamatta niitä yhteen, sillä näin säilytetään kankaan rakenne.
 • Pese sukat säännöllisesti jokaisen käyttökerran jälkeen kosteuden kertymisen ja mikrobien kasvun välttämiseksi.
 • Lisää pesuliuokseen pöytäetikkaa, joka paitsi desinfioi, myös auttaa pitämään värit kirkkaina ja poistaa epämiellyttävät hajut.
 • Noudattamalla näitä yksinkertaisia ohjeita voit pidentää sukkiesi käyttöikää huomattavasti ja suojella terveyttäsi haitallisten mikro-organismien haittavaikutuksilta.Harkitse uudelleen tavanomaisia sukkien säilytystapoja, ja löydät uusia mukavuuden ja hygienian puolia.Älä laiminlyö pieniä asioita, sillä niistä muodostuu kodin viihtyisyys ja harmonia.

  Quelle: pogovorim.by

  Kari Hyvärinen
  Kari Hyvärinen
  Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
  RELATED ARTICLES

  JÄTÄ VASTAUS

  Kirjoita kommenttisi!
  Kirjoita nimesi tähän

  - Advertisment -

  Am beliebtesten