KotiKotitalousvinkitMilloin imuria ei saa käyttää: Näissä 3 tilanteessa voit pilata laitteen

Milloin imuria ei saa käyttää: Näissä 3 tilanteessa voit pilata laitteen

Korkean teknologian aikakaudella olemme tottuneet luottamaan nykyaikaisiin laitteisiin, jotka helpottavat elämäämme.Joskus vanhanaikaiset hyvät menetelmät ovat kuitenkin aivan yhtä tehokkaita ja joissakin tapauksissa jopa parempia.

Kodin siivouksessa tavallinen luuta voi olla tietyissä tilanteissa korvaamaton apulainen.Tässä ovat tilanteet, joita kannattaa välttää imuria käytettäessä:

Ensinnäkin kotikarvojen leikkaamisen jälkeen lattialle jää paljon hienoja hiuksia, jotka voivat tukkia imurin ja heikentää sen tehokkuutta.Tämän ongelman välttämiseksi ja suodattimien purkamiseen ja puhdistamiseen kuluvan ajan tuhlaamisen välttämiseksi on parempi käyttää vanhanaikaista kunnon luuta.

Toiseksi, jos sinulla on rikkinäisiä lasiesineitä , on parasta olla käyttämättä imuria sirpaleiden keräämiseen.Terävät reunat voivat vaurioittaa letkua tai pölypussia, mikä johtaa kalliisiin korjauksiin tai jopa uuden laitteen ostoon.Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa käyttää luutaa ja pölykauhaa.

Kolmanneksi taloa kunnostettaessa tai rakennettaessa syntyy hienojakoista rakennuspölyä, joka voi nopeasti tukkia imurin ja laskeutua tiiviiksi kerrokseksi laitteen sisälle.Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa käyttää joko erikoistunutta rakennusalan imuria tai luuta ja harjaa.

Kaikista nykyaikaisten imureiden eduista huolimatta joissakin tilanteissa vanhat menetelmät, kuten luudan ja pölylavan käyttö, ovat edelleen suositeltavampia.Niiden avulla voit välttää kalliiden laitteiden vahingoittumisen ja säästää aikaa niiden purkamiseen ja puhdistamiseen.

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

7 KOMMENTIT

  1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Itse olen huomannut, että luudan ja pölynimurin yhdistelmä toimii parhaiten erityisesti siivouksen eri vaiheissa. Luuta on helppo käyttää aluksi esimerkiksi suurten roskien keräämiseen ja hienojen hiusten puhdistukseen ennen imurointia. Näin säästää myös imurin suodattimia ja pidentää laitteen käyttöikää. Luuta ja pölynimuri täydentävät siis todella hyvin toisiaan!

    • Kiitos hyvästä kysymyksestä, Liisa82! Imuria ei kannata käyttää esimerkiksi kotikarvojen leikkaamisen jälkeen, rikkinäisten lasiesineiden sirpaleiden keräämiseen tai talon kunnostuksen yhteydessä syntyvään rakennuspölyyn. Vanha kunnon luuta on tosiaan hyvä vaihtoehto näissä tilanteissa, sillä se voi olla jopa tehokkaampi kuin imuri. Muista siis pitää luuta ja pölykauha lähelläsi tarvittaessa!

  2. Vanhat menetelmät ovat aina yhtä tehokkaita ja joskus jopa parempia. Imuria ei kannata käyttää esimerkiksi kotikarvojen leikkaamisen jälkeen tai rikkinäisten lasiesineiden siivoamiseen. Luuta ja pölykauha ovat näissä tilanteissa parempi vaihtoehto!

    • Kiitos kommentista, Maria92! Imurin käyttö voi olla haitallista tietyissä tilanteissa, kuten esimerkiksi leikattujen karvojen jälkeen tai rikkinäisten lasiesineiden kohdalla. Tällöin vanhanaikaiset menetelmät, kuten luudan käyttö, voivat olla jopa tehokkaampia ja turvallisempia vaihtoehtoja. On aina hyvä pitää mielessä, että vaikka teknologia tarjoaa monia etuja, perinteiset keinot voivat olla yllättävän hyödyllisiä tietyissä tilanteissa. Hyvää päivänjatkoa!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten