KotiKotitalousvinkitÄlä heitä perunankuorta pois: 3 hyödyllistä ominaisuutta kotitalouskäyttöön

Älä heitä perunankuorta pois: 3 hyödyllistä ominaisuutta kotitalouskäyttöön

Ensi silmäyksellä perunankuoret – on yleinen ruokajäte, jonka tapasimme heittää pois perunoiden kuorimisen jälkeen.Ne sisältävät kuitenkin itse asiassa paljon hyödyllisiä aineita ja voivat toimia erinomaisena orgaanisena lannoitteena puutarhassa!

Ensinnäkin puhdistukset sisältävät suuria määriä ravintoaineita , kuten tärkkelystä, C-vitamiinia, glukoosia sekä rasvoja, orgaanisia happoja ja mineraalisuoloja.

Toiseksi maaperän bakteerit käsittelevät kaikki nämä komponentit melko nopeasti, joten ravinteet menevät suoraan maaperään ja parantavat sen hedelmällisyyttä.

Kolmanneksi, perunankuorien plussaa on se, että ne estävät rikkaruohojen kasvua.

Älä siis kiirehdi heittämään perunankuoria pois kuorinnan jälkeen – käytä niitä hyödyksesi kasvien ruokintaan!

Ainoastaan tomaateille, paprikoille ja munakoisoille on parempi löytää jokin muu orgaaninen lannoite, sillä niillä on yhteisiä tuholaisia perunan kanssa.Mutta kaikille muille viljelykasveille peruna on loistavaa ravitsevaa ruokaa!

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten