KotiKodin kukoistusÄlä kiirehdi hankkiutumaan eroon vanhasta matosta: 8 hyödyllistä tapaa käyttää sitä kotona...

Älä kiirehdi hankkiutumaan eroon vanhasta matosta: 8 hyödyllistä tapaa käyttää sitä kotona ja maaseudulla

Moni meistä on joutunut tilanteeseen, jossa talossa on vanha, mutta varsin käyttökelpoinen matto, josta olisi sääli päästä eroon, mutta sille ei ole enää tilaa.Mitä sille sitten tehdä?

Itse asiassa tämä sisustusesine voidaan muuntaa moneksi hyödylliseksi tavaraksi kotiin tai dachalle.Katsotaanpa 8 mielenkiintoista ideaa.

Ensinnäkin matto sopii erinomaisesti kissan raapimispylvään alustaksi – kiedo siihen vain putki tai pahvisylinteri.Sitä voidaan käyttää myös peittämään lemmikkisi kynsien jo turmelemia alueita seinillä.

Toiseksi, kokonaista mattoa voidaan käyttää tekemään mukava riippumatto lepäämiseen luonnossa.Siihen tarvitaan köysi, pari putkea ja kaksi sopivaa puuta.Maton reunat kiedotaan putkien ympärille ja ommellaan, minkä jälkeen köysi pujotetaan putkien läpi.

Kolmanneksi, leikkaamalla palat oikean kokoisiksi saadaan erinomaisia kylpymattoja.Ne toimivat lisäsuojana kylmältä suihkun jälkeen.

Neljänneksi, matto on hyvä suoja kylmää vastaan, joten voit käyttää sen paloja loma-asuntosi eristämiseen – kiinnitä ne seiniin ja lattiaan.

Viidenneksi, vanha matto on kätevä myös puhallettavan altaan alustana tai sänkyjen välissä olevina polkuina kasvihuoneessa, mikä estää ruohon kasvua.

Kuudenneksi voit ommella mukavat kotitossut ylimääräisestä matosta – kopioi vain malli jo olemassa olevasta parista.Tossut ovat loistava lahja vieraille.

Seitsemänneksi, matonpala muuttuu mukavaksi kotijumppamatoksi.Leikkaa vain haluamasi kokoinen pala ja leikkaa reunat.

Kahdeksanneksi, ränsistynyttä villamattoa voidaan käyttää ylimääräisenä koirankopin eristyksenä – se luo lämpöä ja mukavuutta lemmikillesi.

Kuten huomaat, vanha, mutta edelleen vahva matto voi löytää monia hyödyllisiä käyttökohteita kotona tai maaseudulla.Tämä on taloudellinen ja ympäristöystävällinen tapa pidentää tavaran käyttöikää ja tehdä siitä samalla todella toimiva.Ole luova, niin vanha mattokaverisi kestää vielä vuosia!

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

4 KOMMENTIT

  1. Älä kiirehdi hankkiutumaan eroon vanhasta matosta: 8 hyödyllistä tapaa käyttää sitä kotona ja maaseudulla. Moni meistä on joutunut tilanteeseen, jossa talossa on vanha, mutta varsin käyttökelpoinen matto, josta olisi sääli päästä eroon, mutta sille ei ole enää tilaa. Mitä sille sitten tehdä? Itse asiassa tämä sisustusesine voidaan muuntaa moneksi hyödylliseksi tavaraksi kotiin tai dachalle. Katsotaanpa 8 mielenkiintoista ideaa. Ensinnäkin matto sopii erinomaisesti kissan raapimispylvään alustaksi – kiedo siihen vain putki tai pahvisylinteri. Sitä voidaan käyttää myös peittämään lemmikkisi kynsien jo turmelemia alueita seinillä. Toiseksi, kokonaista mattoa voidaan käyttää tekemään mukava riippumatto lepäämiseen luonnossa. Siihen tarvitaan köysi, pari putkea ja kaksi sopivaa puuta. Maton reunat kiedotaan putkien ympärille ja ommellaan, minkä jälkeen köysi pujotetaan putkien läpi. Kolmanneksi, leikkaamalla palat oikean kokoisiksi saadaan erinomaisia kylpymattoja. Ne toimivat lisäsuojana kylmältä suihkun jälkeen. Neljänneksi, matto on hyvä suoja kylmää vastaan, joten voit käyttää sen paloja loma-asuntosi eristämiseen – kiinnitä ne seiniin ja lattiaan. Viidenneksi, vanha matto on kätevä myös puhallettavan altaan alustana tai sänkyjen välissä olevina polkuina kasvihuoneessa, mikä estää ruohon kasvua. Kuudenneksi voit ommella mukavat kotitossut ylimääräisestä matosta – kopioi vain malli jo olemassa olevasta parista. Tossut ovat loistava lahja vieraille. Seitsemänneksi, matonpala muuttuu mukavaksi kotijumppamatoksi. Leikkaa vain haluamasi kokoinen pala ja leikkaa reunat. Kahdeksanneksi, ränsistynyttä vill…

    • Älä hylkää vanhaa mattoa liian nopeasti – tässä on 8 hyödyllistä tapaa hyödyntää sitä kotona ja maaseudulla. Kiitos vinkistä, Liisa97! Nämä ovat todella loistavia ideoita vanhan maton uusiokäyttöön. Erityisesti idea kotitossuista on nerokas, siitä tulee varmasti iloa vierailijoille.

    • Kiitos kysymyksestäsi, MaijaKulta! Vanhaa mattoa voi hyödyntää monin eri tavoin. Yksi hauska idea on leikata matosta paloja ja käyttää niitä puutarhan istutusalueiden rajauksina. Voit myös kääriä vanhan maton puun ympärille suojaksi talven ajaksi tai leikata siitä paloja ja hyödyntää niitä tyynyjen täytteenä. Toivottavasti näistä vinkeistä oli iloa ja inspiraatiota!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten