KotiKäyttötarkoituksetÄlä heitä vanhaa leipää pois: 8 hyödyllistä käyttötarkoitusta kotiin ja keittiöön

Älä heitä vanhaa leipää pois: 8 hyödyllistä käyttötarkoitusta kotiin ja keittiöön

Tunkkainen leipä on tuote, josta monet ihmiset hankkiutuvat hätäisesti eroon ymmärtämättä, kuinka paljon hyötyä siitä voidaan saada irti.Mutta vanhentuneen leivän oikealla käytöllä voi säästää rahaa, valmistaa herkullisia ruokia ja jopa kasvattaa ylellisiä kasveja.

Isoäitimme olivat hyvin tietoisia kaikista näistä tunkkaisen leivän hämmästyttävistä ominaisuuksista ja käyttivät sitä usein kotitaloudessa.Muistakaamme heidän viisaita neuvojaan ja pohtikaamme yksityiskohtaisesti, miten vanhaa leipää voidaan käyttää monin eri tavoin.

Ensinnäkin se on loistava muiden ruokien säilyttämiseen jääkaapissa.Laita viipale korppujauhoa hedelmä- tai vihannesastiaan, niin se imee ylimääräisen kosteuden ilman, että ne pilaantuvat.Vaihda vain leipä päivittäin.

Toiseksi, tunkkainen viipale auttaa pääsemään eroon palaneen ruoan epämiellyttävästä hajusta.Laita viipale kattilaan, jossa on palanutta riisiä tai perunoita, peitä se kannella, ja 10 minuutissa ruoka on kuin uutta! Voit myös imeä ylimääräisen rasvan keiton pinnalta.

Kolmanneksi, sitä voidaan käyttää jynssäämään itsepäistä likaa ja likaa pois siellä, missä ei voi käyttää kovia sieniä.Hiero vain leivänmurulla ja kaikki tahrat katoavat.

Neljänneksi, erinomaista kotitekoista kvassia saadaan uunissa ruskistetuista tunkkaisista leipäviipaleista.Kaada niihin vettä, sokeria ja hiivaa, ja parissa päivässä kvassia on valmis!

Viidenneksi, jos laitat ummehtunutta hiivaa jähmettyneeseen sokeriin , siitä tulee taas pehmeää ja murenevaa parissa päivässä.

Kuudenneksi, korppujauhoja voi tehdä myös tunkkaisesta leivästä.Pilko se ja soseuta se tehosekoittimella tai lihamyllyllä haluamasi koostumuksen mukaiseksi.

Seitsemänneksi, tunkkainen on erinomaista puhdista mylly epäpuhtauksista ja ylimääräisistä hajuista heittämällä ja jauhamalla pieniä paloja.Toimenpide tulisi mieluiten toistaa kerran kuukaudessa.

Kahdeksanneksi, se on erinomainen orgaaninen lannoite sisä- ja puutarhakasveille , erityisesti leipäinfuusion muodossa.

Kuten huomaatte, vanhaa ummehtunutta leipää voi käyttää hyödyksi monin tavoin!

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten