KotiKäyttötarkoituksetVioletit ilahduttavat rehevillä kukilla: muista nämä 5 peruskukkien hoitovirhettä.

Violetit ilahduttavat rehevillä kukilla: muista nämä 5 peruskukkien hoitovirhettä.

Violetit ovat yksi suosituimmista ja yleisimmistä huonekasveista. Niitä voi nähdä lähes jokaisessa kodissa. Nämä herkät kukat ihastuttavat kauneudellaan ja kirkkaalla värivalikoimallaan. Violetit ovat kuitenkin melko vaativia hoidossa, ja pienimmistäkin virheistä niiden lehdet voivat kuihtua ja käpristyä.

Siksi on tärkeää tietää ja ottaa huomioon tärkeimmät syyt, joiden vuoksi orvokit voivat kuihtua. Tarkastellaan niitä tarkemmin.

 

Ensinnäkin orvokit eivät pidä liiallisesta kosteudesta. Liiallinen kastelu voi johtaa juuriston mätänemiseen, lehtien kellastumiseen ja pehmenemiseen. Siksi on suositeltavaa kastella orvokit lokeron kautta, josta ylimääräinen vesi sitten valuu pois.

 

Toiseksi myös omistajien valitettavat virheet voivat aiheuttaa orvokkien kuihtumista. Esimerkiksi liian suuri ruukku aiheuttaa maaperän liiallista kastelua, jota orvokit eivät tarvitse.

 

Kolmanneksi kuihtumisen syynä voi olla juurten vaurioituminen. Jos juuret ovat mädäntyneet tai lannoite on polttanut ne, lehdet alkavat kuihtua ja käpristyä. Tällöin vaurioituneet juuret on poistettava, jäljelle jäävät juuret on desinfioitava ja kasvi on istutettava uudelleen tuoreeseen multaan.

Neljänneksi myös vääränlaisella valaistuksella on kielteinen vaikutus orvokkeihin. Jos valoa on liian vähän, lehdet muuttuvat kalpeiksi ja ohuiksi, ja jos valoa on liikaa, lehdet kasaantuvat. Voit ratkaista tämän ongelman siirtämällä kukan valon kannalta sopivampaan paikkaan.

 

Viidenneksi orvokit eivät siedä kuivaa ilmaa, olipa kyse sitten talvella lämmityslaitteiden toiminnasta tai kesällä kuumuudesta. Tämän välttämiseksi on suositeltavaa asentaa ilmankostutin orvokin lähelle.

 

Älä myöskään unohda tauteja, jotka voivat vaikuttaa orvokkeihin, kuten fytofthoroosia tai phizariasis. Jos ilmestyy laikkuja ja lehdet pehmenevät, kasvi on siirrettävä uuteen maaperään, joka on käsitelty erityisellä liuoksella, ja kaikki vahingoittuneet lehdet on poistettava.

 

Violettien terveyden ja kauneuden säilyttämiseksi on tarpeen antaa niille asianmukaista hoitoa ottaen huomioon näiden herkkien kukkien ominaisuudet. Kun noudatat yksinkertaisia suosituksia, jotka koskevat kastelua, valaistusta, ilmankosteutta ja tautien ehkäisyä, voit pitää orvokit erinomaisessa kunnossa pitkään. Loppujen lopuksi nämä ihanat huonekasvit voivat nauttia kauneudestaan monta vuotta asianmukaisen hoidon ja huomion avulla.

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

5 KOMMENTIT

  1. Violetit ovat todella kauniita kukkia, mutta niiden hoitaminen voi olla haastavaa. On tärkeää varoa liiallista kastelua ja varmistaa, että ne saavat sopivasti valoa. Kiitos vinkistä!

    • Hei Mari65! Orvokkien kuihtumista voi parhaiten estää huolellisella kastelulla ja varmistamalla, ettei maaperä jää liian märäksi. Lisäksi on tärkeää tarkkailla valaistusta ja varmistaa, että orvokit saavat sopivasti mutta ei liikaa valoa. Toivottavasti näistä vinkeistä on apua orvokkiesi hoidossa!

  2. Violetit vaativat tarkkaa hoitoa, mutta niiden kauneus palkitsee vaivan! Tärkeää on välttää liiallista kastelua ja varmistaa oikeanlainen valaistus niiden viihtymiseksi parhaiten.

  3. Orvokit ovat kauniita ja herkkiä kasveja, jotka vaativat tarkkaa huolenpitoa. On tärkeää välttää liiallista kosteutta ja pitää huolta juuriston terveydestä, jotta lehdet pysyvät kauniina ja kuihtumiselta vältytään. Kiitos vinkistä!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten