KotiKäyttötarkoituksetVioletit ilahduttavat rehevillä kukilla: muista nämä 5 peruskukkien hoitovirhettä.

Violetit ovat yksi suosituimmista ja yleisimmistä huonekasveista. Niitä voi nähdä lähes jokaisessa kodissa. Nämä herkät kukat ihastuttavat kauneudellaan ja kirkkaalla värivalikoimallaan. Violetit ovat kuitenkin melko vaativia hoidossa, ja pienimmistäkin virheistä niiden lehdet voivat kuihtua ja käpristyä.

Siksi on tärkeää tietää ja ottaa huomioon tärkeimmät syyt, joiden vuoksi orvokit voivat kuihtua. Tarkastellaan niitä tarkemmin.

Ensinnäkin orvokit eivät pidä liiallisesta kosteudesta. Liiallinen kastelu voi johtaa juuriston mätänemiseen, lehtien kellastumiseen ja pehmenemiseen. Siksi on suositeltavaa kastella orvokit lokeron kautta, josta ylimääräinen vesi sitten valuu pois.

Toiseksi myös omistajien valitettavat virheet voivat aiheuttaa orvokkien kuihtumista. Esimerkiksi liian suuri ruukku aiheuttaa maaperän liiallista kastelua, jota orvokit eivät tarvitse.

Kolmanneksi kuihtumisen syynä voi olla juurten vaurioituminen. Jos juuret ovat mädäntyneet tai lannoite on polttanut ne, lehdet alkavat kuihtua ja käpristyä. Tällöin vaurioituneet juuret on poistettava, jäljelle jäävät juuret on desinfioitava ja kasvi on istutettava uudelleen tuoreeseen multaan.

Neljänneksi myös vääränlaisella valaistuksella on kielteinen vaikutus orvokkeihin. Jos valoa on liian vähän, lehdet muuttuvat kalpeiksi ja ohuiksi, ja jos valoa on liikaa, lehdet kasaantuvat. Voit ratkaista tämän ongelman siirtämällä kukan valon kannalta sopivampaan paikkaan.

Viidenneksi orvokit eivät siedä kuivaa ilmaa, olipa kyse sitten talvella lämmityslaitteiden toiminnasta tai kesällä kuumuudesta. Tämän välttämiseksi on suositeltavaa asentaa ilmankostutin orvokin lähelle.

Älä myöskään unohda tauteja, jotka voivat vaikuttaa orvokkeihin, kuten fytofthoroosia tai phizariasis. Jos ilmestyy laikkuja ja lehdet pehmenevät, kasvi on siirrettävä uuteen maaperään, joka on käsitelty erityisellä liuoksella, ja kaikki vahingoittuneet lehdet on poistettava.

Violettien terveyden ja kauneuden säilyttämiseksi on tarpeen antaa niille asianmukaista hoitoa ottaen huomioon näiden herkkien kukkien ominaisuudet. Kun noudatat yksinkertaisia suosituksia, jotka koskevat kastelua, valaistusta, ilmankosteutta ja tautien ehkäisyä, voit pitää orvokit erinomaisessa kunnossa pitkään. Loppujen lopuksi nämä ihanat huonekasvit voivat nauttia kauneudestaan monta vuotta asianmukaisen hoidon ja huomion avulla.