KotiMielenkiintoinenMonet emännät istuttavat tomaatteja edelleen väärin: muista nämä 4 kultaista sääntöä

Monet emännät istuttavat tomaatteja edelleen väärin: muista nämä 4 kultaista sääntöä

Tomaattien kasvattaminen on toimintaa, joka vaatii jonkin verran tietoa ja kokemusta.Jopa kokeneet puutarhurit tekevät joskus virheitä, jotka voivat johtaa sadon menetykseen.

Jotta voit tarjota itsellesi maukkaita ja mehukkaita tomaatteja kesällä, on tarpeen noudattaa tiettyjä agrotekniikan sääntöjä ja välttää yleisiä virheitä.Tässä artikkelissa tarkastelemme tomaattien kasvattamisen tärkeimpiä näkökohtia ja analysoimme tyypillisiä virheitä, jotka voivat mitätöidä kaikki puutarhurin ponnistelut.

Ensinnäkin sinun on valittava oikea tomaattilajike, joka sopii alueellesi ja sopii makumieltymyksiisi.Siementen hankkimisen jälkeen on tarpeen valmistella taimet turveruukkuihin, pitää ne optimaalisessa, noin 18 asteen lämpötilassa ja antaa riittävästi valoa.

Toiseksi , kun istutetaan taimia avomaalle, on tärkeää valita aurinkoinen paikka, joka on suojassa voimakkailta tuulilta.Tomaatit ovat hyvin lämpöä rakastavia, joten ne tulisi istuttaa vasta, kun maa on lämmennyt.Kastelu on tehtävä lämpimällä, maltillisella vedellä.

Kolmanneksi on tarpeen seurata tarkasti kasvien tilaa ja lannoittaa ajoissa.Tomaatit reagoivat myönteisesti orgaanisiin lannoitteisiin, mutta liiallinen typpilannoitteiden käyttö voi vaikuttaa haitallisesti satoon.

Neljänneksi tomaatinviljelyssä suurimmat virheet liittyvät siihen, että agronomisia vaatimuksia ei noudateta.Älä istuta taimia lämmittämättömään maahan, älä kastele kylmällä vedellä tai käytä liikaa rikkakasvien torjunta-aineita.Jälkimmäiset voivat aiheuttaa kemiallisia palovammoja ja kitukasvuisuutta sekä lehtilaikkuja.

Muista, että tomaattien suuren sadon saamiseksi on noudatettava agrotekniikan perussääntöjä ja vältettävä yleisiä virheitä.Lämpötilajärjestelyjen noudattaminen, asianmukainen kastelu, ruokinta ja tuholaisten torjunta takaavat kasvien terveen kasvun ja kehityksen.Muista, että tomaatit ovat hyvin herkkiä kemikaaleille, joten vältä rikkakasvien torjunta-aineiden ja torjunta-aineiden liiallista käyttöä.

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

7 KOMMENTIT

  1. Onko tärkeää valita erityinen aurinkoinen paikka tomaattien istuttamiseen? Miten voin varmistaa, että valitsen oikean tomaattilajikkeen alueelleni?

    • Kyllä, on erittäin tärkeää valita aurinkoinen paikka tomaattien istuttamiseen, sillä tomaatit tarvitsevat paljon valoa ja lämpöä kasvaakseen kunnolla. Oikean tomaattilajikkeen valitsemiseen alueellesi kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, jotta varmistat hyvän sadon ja maistuvat tomaatit kesällä.

  2. Tomaattien kasvattamiseen liittyy paljon hienovaraisuuksia ja virheitä, jotka voivat pilata koko sadon.Siksi on tärkeää noudattaa huolellisesti kaikkia agroteknisiä sääntöjä ja välttää yleisiä virheitä kasvatusprosessin aikana.Olen menettänyt tomaattisatoja aiemmin virheiden takia, joten nämä 4 kultaista sääntöä on hyvä pitää mielessä!

  3. Tomaattien kasvattaminen on todella mielenkiintoista puuhaa! Olen itse kokenut monia onnistumisia ja virheitä vuosien varrella, mutta jokainen virhe on ollut oppitunti. Kiitos vinkistä – nämä kultaista sääntöä pitää ehdottomasti muistaa tulevalla kaudella.

  4. Monet emännät istuttavat tomaatteja edelleen väärin! Mielestäni on tärkeää muistaa nämä 4 kultaista sääntöä. Tomaattien kasvattaminen on toimintaa, joka vaatii jonkin verran tietoa ja kokemusta. Jopa kokeneet puutarhurit tekevät joskus virheitä, jotka voivat johtaa sadon menetykseen. Jotta voit tarjota itsellesi maukkaita ja mehukkaita tomaatteja kesällä, on tarpeen noudattaa tiettyjä agrotekniikan sääntöjä ja välttää yleisiä virheitä. Tässä artikkelissa tarkastelemme tomaattien kasvattamisen tärkeimpiä näkökohtia ja analysoimme tyypillisiä virheitä, jotka voivat mitätöidä kaikki puutarhurin ponnistelut. Ensinnäkin sinun on valittava oikea tomaattilajike, joka sopii alueellesi ja sopii makumieltymyksiisi. Siementen hankkimisen jälkeen on tarpeen valmistella taimet turveruukkuihin, pitää ne optimaalisessa, noin 18 asteen lämpötilassa ja antaa riittävästi valoa. Toiseksi, kun istutetaan taimia avomaalle, on tärkeää valita aurinkoinen paikka, joka on suojassa voimakkailta tuulilta. Tomaatit ovat hyvin lämpöä rakastavia, joten ne tulisi istuttaa vasta, kun maa on lämmennyt. Kastelu on tehtävä lämpimällä, maltillisella vedellä. Kolmanneksi on tarpeen seurata tarkasti kasvien tilaa ja lannoittaa ajoissa. Tomaatit reagoivat myönteisesti orgaanisiin lannoitteisiin, mutta liiallinen typpilannoitteiden käyttö voi vaikuttaa haitallisesti satoon. Neljänneksi tomaatinviljelyssä suurimmat virheet liittyvät siihen, että agronomisia vaatimuksia ei noudateta. Älä istuta taimia lämmittämättömään maahan, älä kastele kylmällä vedellä tai käytä liikaa rikkakasvien torjunta-aineita. Jälkimmäiset voivat aiheuttaa

  5. Tomaattien kasvattaminen on mielestäni todella mielenkiintoista puuhaa. On tärkeää varmistaa, että valitsen oikeanlaisen tomaattilajikkeen ja huolehdin taimien optimaalisista olosuhteista ennen istutusta. Samoin sään ja lannoituksen seuraaminen on avainasemassa hyvän sadon saamiseksi. Kiitos hyvistä muistutuksista!

  6. Tomaattien kasvattaminen on minusta todella taitolaji. Olen itse tehnyt virheitä ennen, mutta nyt olen oppinut noudattamaan näitä tärkeitä sääntöjä. Kiitos hyvistä vinkeistä!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten