KotiMielenkiintoinenMonet puutarhurit leikkaavat omenapuita keväällä väärin: muista nämä viisi kultaista sääntöä

Monet puutarhurit leikkaavat omenapuita keväällä väärin: muista nämä viisi kultaista sääntöä

Kevätleikkaus on tärkeä hetki omenapuiden hoidossa.Puiden terveys, kasvu ja hedelmien tuotto tulevaisuudessa riippuvat suoraan siitä, miten hyvin se tehdään.

Noudata näitä vinkkejä, jotta voit leikata omenapuusi oikein ja varmistaa, että ne saavat kaiken tarvitsemansa rehevän kukinnan ja runsaan sadon.

Ensiksi määritä paras aika karsimiselle.Leikkaus on parasta tehdä keväällä ennen silmujen puhkeamista ja mehunerityksen alkamista, yleensä maaliskuun lopussa tai huhtikuun alussa.

Toiseksi on oltava selvillä karsinnan tarkoituksesta.Leikkauksen olisi oltava luonteeltaan terveellistä, jotta voidaan poistaa sairaat, kuivat ja vahingoittuneet oksat.Karsiminen muodostaa myös kunnollisen latvuston ja edistää uusien hedelmää tuottavien versojen kasvua.

Kolmanneksi käytä vain teräviä ja puhtaita työkaluja, jotta vältät puiden vahingoittamisen.Tee leikkaukset ulomman silmun tasolta oikeassa kulmassa.

Neljänneksi poistetaan johdonmukaisesti kaikki oksat, jotka paksuuntuvat ja kasvavat sisäänpäin.Harvenna latvusta, mutta älä liioittele – älä poista yli 25 prosenttia kokonaismassasta.

Viidenneksi karsimisen jälkeen kaikki haavat on käsiteltävä puutarhalakalla tai erityisellä antiseptisellä aineella infektioiden ehkäisemiseksi.

Kuudenneksi , suorita vanhojen omenapuiden oikea-aikainen nuorennusleikkaus, poistamalla vanhat oksat, jotka paksuuntuvat kruunun rengasrenkaalla nuorten versojen kasvun stimuloimiseksi.

Noudattamalla näitä kevään karsinnan sääntöjä voit muodostaa omenapuille ihanteellisen kruunun ja varmistaa hyvän hedelmänmuodostuksen ja pitkäikäisyyden.Älä laiminlyö tätä tärkeää toimenpidettä, vaan kiinnitä siihen asianmukaista huomiota, ja puutarhasi kiittää sinua joka vuosi rehevillä kukilla ja herkullisten omenoiden runsaalla sadolla!

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

6 KOMMENTIT

  1. Kiitos vinkistä! Olen itsekin aina ollut hieman epävarma omenapuiden kevätleikkauksen suhteen, mutta nyt tiedän, mitä pitää tehdä. Onneksi oletan varman otteen terävään oksasakseen ja ryhdyn toimeen ensi keväänä!

  2. Useimmat puutarhurit leikkaavat omenapuita keväällä liian myöhään ja menettävät sen vuoksi tärkeän kasvuvaiheen hyödyt. On ehdottoman tärkeää noudattaa näitä viittä kultaista sääntöä oikean kevätleikkauksen varmistamiseksi. Kiitos hyvistä vinkeistä!

  3. Kevätleikkaus on todella tärkeä vaihe omenapuiden hoidossa. On erityisen tärkeää, että leikkaukset tehdään huolellisesti ja terävillä työkaluilla, jotta vältetään vahingot puille. Kiitos hyvistä vinkistä, näitä aion ehdottomasti hyödyntää omassa puutarhassani!

  4. Monet puutarhurit leikkaavat omenapuita keväällä väärin: muista nämä viisi kultaista sääntöä. Itse olen aina noudattanut näitä ohjeita tarkasti ja olen saanut upean sadon joka kevät. On tärkeää ymmärtää leikkauksen tarkoitus ja käyttää teräviä työkaluja, jotta varmistat puiden terveyden ja kasvun. Kiitos selkeistä ohjeista!

  5. Monet puutarhurit leikkaavat omenapuita keväällä väärin: muista nämä viisi kultaista sääntöä. Olen täysin samaa mieltä artikkelin kanssa siitä, miten tärkeä kevätleikkaus on omenapuiden hoidossa. On ensisijaisen tärkeää varmistaa, että leikkaus tehdään oikein ja terveellisesti, jotta puut voivat hyvin ja tuottaa runsaan sadon tulevaisuudessa. Kiitos vinkkejä siitä, miten toimia oikein!

  6. Kevätleikkauksen tärkeys on kiistaton. On tärkeää muistaa seuraavat viisi sääntöä, jotta varmistetaan oikea leikkaus ja omenapuiden hyvinvointi tulevaisuudessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten