KotiMielenkiintoinenNäin kokeneet puutarhurit torjuvat tuholaisia: istuta nämä 4 hyönteisiä vihaavaa kasvia

Näin kokeneet puutarhurit torjuvat tuholaisia: istuta nämä 4 hyönteisiä vihaavaa kasvia

Mikään ei pilaa kesälomaa niin kuin ärsyttävät hyönteistuholaiset.Hyttyset, kärpäset, kirput ja muut ötökät eivät ainoastaan ärsytä sinua puremillaan, vaan ne voivat myös levittää erilaisia tauteja.Niitä ei ole helppo karkottaa kemiallisilla karkotteilla, ja monet ihmiset pelkäävät käyttää tällaisia keinoja.

On kuitenkin olemassa luonnollinen ja turvallinen tapa päästä eroon kutsumattomista vieraista tontillasi – dacha-kasveista, joilla on pistävä aromi.

Ensinnäkin laventeli ei ainoastaan anna kodillesi ainutlaatuista tuoksua, vaan myös karkottaa tehokkaasti hyttysiä, kärpäsiä ja kirppuja.Laita sitä ruukkuihin kaikkialle.

Toiseksi, istuta mausteista basilikaa maljakoita istuinalueen lähelle.Sen tuoksu karkottaa hyttyset ja kääpiöt taatusti, ja voit halutessasi käyttää lehtiä myös kulinaarisiin tarkoituksiin.

Kolmanneksi, istuta samettikasveja polkujen varsille ja ruusujen viereen.Niiden tuoksuvat kukat eivät ainoastaan kaunista puutarhaa, vaan myös karkottavat hyttysiä, sääskiä ja suojaavat ruusuja kirvoja vastaan.

Neljänneksi, aseta krysanteemikimppuja taloon sohvien ja sänkyjen lähelle – tämä auttaa pääsemään eroon kirppuista ja luteista.

Viidenneksi voit infusoida basilikan, mintun tai muiden mausteyrttien lehtiä kiehuvaan veteen ja suihkuttaa huonekaluja ja ikkunoita tällä liuoksella – hyönteiset eivät pidä pistävästä hajusta.

Näitä yksinkertaisia suosituksia noudattamalla voit luoda puutarhatontillesi ja taloosi todellisen tuoksuvan esteen erilaisille loisille.Sinun ei enää tarvitse pelätä puremia tai käyttää haitallisia kemikaaleja.Nauti mukavasta lomasta luonnossa tuoksuvien kasvien ympäröimänä!

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

4 KOMMENTIT

  1. Nämä ovat todella loistavia vinkkejä! Luonnolliset keinot torjua hyönteisiä ovat ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin kemialliset myrkyt. Olen itse kokeillut laventelia ja basilikaa, ja täytyy sanoa, että ne todella toimivat. Kiitos vinkistä!

  2. Haluaisin lisätä, että olen kokeillut näitä vinkkejä omassa puutarhassani ja todellakin toimii! Luonnonmukainen keino torjua tuholaisia on ehdottomasti parempi vaihtoehto ympäristön ja terveyden kannalta. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten