KotiKeittiön niksitVedenkeittimeen ei jää jälkiä kalkista: muista nämä 4 saatavilla olevaa ratkaisua

Vedenkeittimeen ei jää jälkiä kalkista: muista nämä 4 saatavilla olevaa ratkaisua

Keittiövälineiden pitäminen puhtaana ja hygieenisenä on tärkeä tehtävä jokaiselle kotiäidille.Yksi yleisimmistä ongelmista on kalkin muodostuminen vedenkeittimiin, mikä ei ainoastaan pilaa niiden ulkonäköä, vaan voi myös vaikuttaa haitallisesti juomien makuun.

Vedenkeittimien kalkinpoistoon on useita tehokkaita ja edullisia tapoja.

Ensinnäkin yksi suosituimmista keinoista on sitruunahappo.Se on suhteellisen hellävarainen, monipuolinen ja sopii lasi-, teräs-, muovi- ja keraamisille kattiloille.Sitä käytetään kaatamalla 25 grammaa happoa litraa vettä kohti vedenkeittimeen, kiehauttamalla, odottamalla puoli tuntia, valuttamalla liuos, täyttämällä vedenkeitin puhtaalla vedellä, kiehauttamalla uudelleen ja valuttamalla.Sitruunahappo voi myös auttaa höyrylaitteen ja silitysraudan kalkinpoistossa.

Toiseksi tehokas keino on tavallinen etikka , joka sopii lasi- ja metallikattiloille.Huomaa kuitenkin, että se voi vahingoittaa huonolaatuista muovia ja että siinä on pistävä haju.Kalkinpoistoa varten sekoita 100 ml etikkaa litraan vettä, kiehauta, odota liuoksen jäähtymistä, valuta se ja poista jäljellä oleva kalkki sienellä.Toista toimenpide tarvittaessa.Keitä puhdistuksen jälkeen puhdasta vettä kahdesti, jotta haju poistuu.

Kolmanneksi, yleinen korjaustoimenpide on tavallinen ruokasooda.Se on hellävarainen lialle ja sopii sähkökäyttöisiin vedenkeittimiin.Lisää ruokalusikallinen ruokasoodaa litraan juuri keitettyä vettä, odota, että liuos jäähtyy, valuta se ja toista toimenpide tarvittaessa.Huuhtele lopuksi vedenkeitin ja keitä siinä kaksi kertaa puhdasta vettä.

Neljänneksi, vaihtoehtoisena korjaustoimenpiteenä voit käyttää hiilihapollisia juomia tai omenankuoria , jotka sisältävät happoja, jotka liuottavat kalkkia.Nämä menetelmät eivät kuitenkaan ole yhtä monipuolisia ja voivat olla vähemmän tehokkaita tai vahingoittaa vedenkeitintä.

Noudattamalla näitä yksinkertaisia ohjeita voit helposti ja vaivattomasti kalkinpoistaa vedenkeittimesi, pidentää sen käyttöikää ja pitää keittiövälineesi puhtaana ja hygieenisenä.Valitse sinulle parhaiten sopiva menetelmä ja nauti puhtaasta vedenkeittimestä ja maukkaista juomista!

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten