KotiKotitalousvinkitTee elämä mökillä vaikeaksi: Puutarhurit eivät suosittele näiden 5 kasvin istuttamista

Puutarha vaatii jatkuvaa huomiota ja hoitoa.Jotkut kasvit voivat kuitenkin aiheuttaa enemmän harmia kuin iloa aggressiivisen luonteensa ja ei-toivottujen ominaisuuksiensa vuoksi.

Turhien ongelmien välttämiseksi on tärkeää tietää, minkä kasviston edustajien kanssa ei kannata sekaantua.

Ensinnäkin tuoksuva minttu voi olla todellinen puutarhakatastrofi, koska sen aggressiivinen juuristo on äärimmäisen vaikea hallita.

Toiseksi ryömivä jasmiini kasvaa myös nopeasti ja voi kilpailla jopa itsensä kanssa tilasta.

Kolmanneksi, varokaa pienikukkaista periwinkeliä.Viehättävästä ulkonäöstään huolimatta tämä itsekäs kasvi valtaa nopeasti alueen ja syrjäyttää häikäilemättömästi naapurinsa.

Neljänneksi, Highlander leviää siementen avulla ja pystyy valtaamaan suuria alueita muutamassa päivässä.

Viidenneksi, älä anna ohranmarjan värikkään ulkonäön vietellä – sen piikkiset oksat ja leviämiskyky aiheuttavat paljon ongelmia.Lisäksi jotkut lajit toimivat vaarallisen ruusutautien levittäjinä.

Ole valppaana kasveja valitessasi ja poista ei-toivotut hyökkääjät ajoissa.Silloin puutarhasi näyttää aina huolitellulta ja esteettisesti miellyttävältä, ja vältyt turhilta vaikeuksilta sen hoidossa!