KotiMielenkiintoinenSilakasta tulee paljon maukkaampaa: muista tämä temppu kalan liottamiseen

Silakasta tulee paljon maukkaampaa: muista tämä temppu kalan liottamiseen

Silakka – herkullinen ja ravinteikas kala, jota monet rakastavat sen terveysvaikutusten vuoksi.Joskus keitettyä silakkaa ostaessasi saatat kuitenkin törmätä ongelmaan liiallisesta suolasta, joka saa sen maistumaan hieman epämiellyttävältä.

Tällaisessa tilanteessa apuun tulee yksinkertainen mutta tehokas kulinaarinen temppu, joka ei ainoastaan auta pääsemään eroon liiallisesta suolaisuudesta, vaan myös antaa kalalle herkän ja hienon maun.

Ylisuolatun silakan maun parantamiseksi on tarpeen liottaa sitä maidossa.Tällä yksinkertaisella ainesosalla, jota löytyy lähes jokaisesta keittiöstä, on ainutlaatuiset ominaisuudet, jotka neutraloivat liiallista suolaa ja antavat kalalle herkän rakenteen ja lievän maitomaisen maun.

Silakan liottaminen maitoon on aloitettava puhdistamalla ja huuhtelemalla kala huolellisesti vedellä.Sitten on tarpeen erottaa filee ja sijoittaa se pieneen kulhoon ja kaataa maitoa niin, että se peittää kalan kokonaan.Jos maito ei riitä, sitä voidaan laimentaa vedellä samassa suhteessa.

Silakan liotusaika maidossa riippuu sen suolapitoisuudesta.Useimmissa tapauksissa riittää, että kala jätetään maitoon 3 tunniksi jääkaappiin.Jos silakka on liian suolaista, voit valuttaa maidon 3 tunnin kuluttua ja kaataa uutta maitoa.

Maidossa liotuksen jälkeen silakka ei ainoastaan poista sokerista suolaisuuttaan, vaan se saa myös uskomattoman herkän ja hienon maun.Näin käsitellystä kalasta voidaan valmistaa herkullisia alkupaloja, joita vaativimmatkin vieraat arvostavat.

Yksinkertaisella ja edullisella ainesosalla, kuten maidolla, voit siis helposti ja tehokkaasti korjata ylisuolatun silakan tilanteen.Kalan liottaminen maitoon ei ainoastaan neutraloi liiallista suolaa, vaan antaa sille myös herkän rakenteen ja hienovaraisen maitomaisen maun, jolloin se maistuu todella herkulliselta!

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

4 KOMMENTIT

  1. Silakan liottaminen maitoon on todella loistava tapa parantaa sen makua ja saada se herkullisemmaksi. Olen itse kokeillut tätä temppua ja se toimi todella hyvin! Nyt suosittelen sitä kaikille, jotka haluavat nauttia maukkaasta ja terveellisestä silakasta ilman liiallista suolaisuutta.

  2. Silakasta tulee paljon maukkaampaa liottamalla sitä maitoon! Tämä temppu antaa kalalle herkän ja hienon maun samalla neutraloiden liiallista suolaa. Suosittelen kokeilemaan!

  3. Silakan liottaminen maitoon on todella hyvä tapa parantaa sen makua ja poistaa liiallista suolaisuutta. Itse olen kokeillut tätä temppua usein ja tulokset ovat olleet aina erinomaisia! Suosittelen ehdottomasti kaikille kokeilemaan tätä niksiä ruoanlaitossa.

  4. Silakasta tulee paljon maukkaampaa, kun sitä liotetaan maidossa! Kyseessä on todella kätevä ja tehokas keittiötemppu, joka auttaa poistamaan liiallisen suolaisuuden ja antaa kalalle herkän maun. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä niksiä seuraavan kerran silakkaa valmistaessasi!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten