KotiMielenkiintoinenSilakasta tulee paljon maukkaampaa: muista tämä temppu kalan liottamiseen

Silakasta tulee paljon maukkaampaa: muista tämä temppu kalan liottamiseen

Silakka – herkullinen ja ravinteikas kala, jota monet rakastavat sen terveysvaikutusten vuoksi.Joskus keitettyä silakkaa ostaessasi saatat kuitenkin törmätä ongelmaan liiallisesta suolasta, joka saa sen maistumaan hieman epämiellyttävältä.

Tällaisessa tilanteessa apuun tulee yksinkertainen mutta tehokas kulinaarinen temppu, joka ei ainoastaan auta pääsemään eroon liiallisesta suolaisuudesta, vaan myös antaa kalalle herkän ja hienon maun.

Ylisuolatun silakan maun parantamiseksi on tarpeen liottaa sitä maidossa.Tällä yksinkertaisella ainesosalla, jota löytyy lähes jokaisesta keittiöstä, on ainutlaatuiset ominaisuudet, jotka neutraloivat liiallista suolaa ja antavat kalalle herkän rakenteen ja lievän maitomaisen maun.

Silakan liottaminen maitoon on aloitettava puhdistamalla ja huuhtelemalla kala huolellisesti vedellä.Sitten on tarpeen erottaa filee ja sijoittaa se pieneen kulhoon ja kaataa maitoa niin, että se peittää kalan kokonaan.Jos maito ei riitä, sitä voidaan laimentaa vedellä samassa suhteessa.

Silakan liotusaika maidossa riippuu sen suolapitoisuudesta.Useimmissa tapauksissa riittää, että kala jätetään maitoon 3 tunniksi jääkaappiin.Jos silakka on liian suolaista, voit valuttaa maidon 3 tunnin kuluttua ja kaataa uutta maitoa.

Maidossa liotuksen jälkeen silakka ei ainoastaan poista sokerista suolaisuuttaan, vaan se saa myös uskomattoman herkän ja hienon maun.Näin käsitellystä kalasta voidaan valmistaa herkullisia alkupaloja, joita vaativimmatkin vieraat arvostavat.

Yksinkertaisella ja edullisella ainesosalla, kuten maidolla, voit siis helposti ja tehokkaasti korjata ylisuolatun silakan tilanteen.Kalan liottaminen maitoon ei ainoastaan neutraloi liiallista suolaa, vaan antaa sille myös herkän rakenteen ja hienovaraisen maitomaisen maun, jolloin se maistuu todella herkulliselta!