KotiMielenkiintoinenSato ilahduttaa runsaudellaan: lisää tattarirouheita maahan huhtikuussa

Sato ilahduttaa runsaudellaan: lisää tattarirouheita maahan huhtikuussa

Pyrkiessään parantamaan maaperän hedelmällisyyttä ja lisäämään satoa, nokkelat puutarhurit ja viljelijät turvautuvat monenlaisiin hakkeisiin ja kansanmenetelmiin.Yksi tällainen ei-triviaali mutta tehokas keino on tavallisten tattarimurojen lisääminen maaperään.

Tämä turvallinen biomateriaali rikastuttaa maaperää hajoamisprosessin aikana tarvittavilla mikroelementeillä, parantaa sen rakennetta ja edistää kasvien kasvua.Katsotaanpa, mitä hyötyä tattarista voi olla maaperän hedelmällisyyden parantamisessa ja miten sitä käytetään oikein sadon maksimoimiseksi.

Ensinnäkin tattarirouhe rikastuttaa maaperää orgaanisilla hivenaineilla, vitamiineilla ja kivennäisaineilla, mikä moninkertaistaa sen hedelmällisyyden.Maaperän rakenne ja sen kyky säilyttää kosteutta sisällä paranevat.

Toiseksi tattarin käyttö auttaa löysäämään tiivistä maaperää, mikä parantaa ilman ja kosteuden kiertoa kasvien juuristossa.Näin vihanneskasvit voivat imeä ravinteita maaperästä, vettä ja ilmaa tehokkaammin.

Kolmanneksi tattarirouheiden hyödylliset hivenaineet ovat erinomaista ravintoa maaperän hyödylliselle mikroflooralle.Mikro-organismeilla puolestaan on keskeinen rooli orgaanisen aineksen käsittelyssä ja kasvien kaitsemisessa välttämättömillä aineilla.

Neljänneksi tattari voidaan sisällyttää maaperään monin eri tavoin.Se voidaan yksinkertaisesti ripotella pinnalle, painaa kevyesti maahan ja kastella vedellä hajoamisen nopeuttamiseksi.

Viidenneksi rouheita voidaan lisätä orgaanisen jätteen kompostikasoihin.Tämä nopeuttaa tattarin hajoamisprosesseja ja parantaa lopullisen kompostin laatua.

Kuudes , tehokas menetelmä on kasvattaa tattaria itse ja lisätä sitä maaperään ennen kukintaa ’viherlannoitteena’.

Seitsemänneksi , tattarimurskaa suositellaan levitettäväksi paikallisesti, suoraan kuoppiin tai riveihin vihanneskasvien istutuksen yhteydessä, jotta kasvit saisivat ravinteet mahdollisimman hyvin imeytymään.

Näin ollen tavallisen tattarirouheen lisääminen maaperään on edullinen, turvallinen ja erittäin tehokas tapa lisätä maan hedelmällisyyttä ja tuottaa runsaampi sato.Käytä esiteltyjä menetelmiä ja seuraa, kuinka puutarhasi tai hedelmätarhasi muuttuu yksinkertaisen, mutta toimivan flyygelin avulla!