KotiMielenkiintoinenPaha haju pesukoneestasi katoaa: kokeile näitä 4 tapaa torjua hometta

Paha haju pesukoneestasi katoaa: kokeile näitä 4 tapaa torjua hometta

Pesukoneesta tuleva epämiellyttävä haju on varsin ongelmallinen asia, jonka kanssa monet kodinomistajat joutuvat kamppailemaan.Suurin syyllinen tässä tilanteessa on useimmiten koneen sisälle muodostuva home.

Etupakkauspesukoneet ovat erityisen alttiita tälle ongelmalle, koska ne käyttävät vähemmän vettä pesuun, jolloin pesuainejäämiä ja likaa kertyy.Lisäksi viemäriputkiin ja -letkuihin juuttunut neste voi myös osaltaan aiheuttaa homeista hajua.On kuitenkin muistettava, että on olemassa tehokkaita menetelmiä tämän haitan torjumiseksi.

Ensinnäkin kokeile pesuohjelman suorittamista maksimilämpötilassa tyhjällä rummulla ja jauheosastolla.Kuuma vesi auttaa tappamaan homeen ja bakteerit, jotka voivat aiheuttaa pahan hajun.

Toiseksi , jos edellinen vaihe ei tuottanut toivottua tulosta, käytä yksinkertaisia kotikonsteja, kuten etikkaa yhdistettynä ruokasoodaan, sitruunahappoa tai klooria sisältävää valkaisuainetta.Noudata näiden korjaustoimenpiteiden ohjeita ja muista suorittaa ylimääräinen huuhtelujakso niiden käytön jälkeen.

Kolmanneksi puhdista kumimansetti perusteellisesti kertyneistä nestejäämistä, vaahdosta, nukasta ja hiuksista.Sekoita tätä varten vettä ja etikkaa 1:1, käytä kumihanskoja ja pyyhi mansetin koko pinta vetämällä sitä taaksepäin, jotta pääset paremmin käsiksi vaikeasti saavutettaviin alueisiin.

Neljänneksi , älä laiminlyö pesuainelokeron säännöllistä puhdistusta.Ota se ulos, liota sitä lämpimässä vedessä, johon on lisätty jauhetta, ja puhdista jäämät ja home huolellisesti harjalla.

Noudattamalla näitä yksinkertaisia mutta tehokkaita ohjeita pääset eroon pesukoneesi pahasta hajusta ja voit estää sen esiintymisen tulevaisuudessa.Säännöllinen puhdistus, kuuman veden käyttö ja yksinkertaisten keinojen, kuten etikan, sitruunahapon ja ruokasoodan, käyttö pitävät koneesi raikkaana ja puhtaana pitkään.Älä jätä tätä ongelmaa huomiotta, jotta voit pidentää pesukoneesi käyttöikää ja luoda mukavan ympäristön koko perheelle!