KotiEstilo de vidaNo arranque esta mala hierba de sus arriates: sustituirá a su albahaca...

No arranque esta mala hierba de sus arriates: sustituirá a su albahaca y sus espinacas

¿Acostumbrado a desherbar hasta la última brizna de hierba? Deje de hacerlo, porque algunas plantas contienen vitaminas y microelementos útiles, y también tienen propiedades medicinales. El portal «Belnovosti» recomienda fijarse bien en las plantas que se extienden en los arriates con plantones y utilizar algunas de ellas con fines culinarios.

Lo primero que viene a la mente de todos son las ortigas.Todo el mundo ha oído que se pueden añadir brotes tiernos de ortiga a la sopa de acedera y se obtiene una sopa verde deliciosa y rica en vitaminas.

Pero no mucha gente ha oído hablar del uso de la estelita mediana, más conocida por los cultivadores de dacha como «mokritsa».Resulta que esta hierba puede utilizarse en lugar de la albahaca para hacer salsa pesto. La hierba fresca cruda sabe a tallos de maíz, es decir, tiene un sabor agradablemente dulce y ligeramente terroso.

Esta planta tiene pequeñas flores como estrellas, que es lo que le dio su nombre, por lo que los cocineros a veces las utilizan para decorar bocadillos y otros platos.

Añada la flor de estrella a batidos o ensaladas y podrá sustituir fácilmente a las espinacas.Se recomienda poner esta hierba húmeda en el plato casi antes de servir.

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

3 KOMMENTIT

 1. Näitä kasveja kannattaa todella hyödyntää! On tärkeää oppia tunnistamaan arkiympäristöstä löytyviä terveellisiä vaihtoehtoja perinteisten viljelykasvien rinnalle. En itsekään ole aiemmin tiennyt ”mokritsasta”, mutta nyt täytyy ehdottomasti kokeilla sitä pestokastikkeeseen. Kiitos vinkistä!

 2. En ole koskaan kokeillut käyttää mokritsaa pestokastikkeen valmistuksessa, täytyy ehdottomasti kokeilla! Kiinnostavaa tietoa kasvien monipuolisesta käytöstä ruoanlaitossa.

 3. Ei kannata nyhtää tätä rikkaruohoa kukkapenkistäsi: se korvaa basilikan ja pinaatin. Onko tottunut kitkemään jokaisen ruohonkorteen? Lopeta se, koska jotkut kasvit sisältävät hyödyllisiä vitamiineja ja hivenaineita, ja niillä on myös lääkinnällisiä ominaisuuksia. Portaali ”Belnovosti” suosittelee kiinnittämään huomiota kasveihin, jotka leviävät istutuslaatikoissasi ja käyttämään joitain niistä ruoanlaittoon.

  Kaikkien mielessä ensimmäisenä ovat nokkoset. Kaikki ovat kuulleet, että tuoreita nokkosen versoja voidaan lisätä nokkoskeittoon ja tuloksena on herkullinen ja vitamiinipitoinen vihreä keitto.

  Mutta harva on kuullut keskikokoisen tähtimäisen käytöstä, jota viljelijät datsalla kutsuvat ”mokritsa”. Käy ilmi, että tätä yrttiä voidaan käyttää basilikan sijasta pestokastikkeen valmistukseen. Raaka tuore yrtti maistuu maissinvarsilta, eli sillä on miellyttävän makea ja hienoisesti maanläheinen maku.

  Tällä kasvilla on pieniä tähtiä muistuttavia kukkia, mikä antoi sille nimensä, ja kokit käyttävät niitä joskus koristamaan voileipiä ja muita ruokia.

  Lisää tähtikukka smoothieisiin tai salaatteihin ja voit helposti korvata pinaatin. Tätä yrttiä suositellaan laitettavaksi lautaselle melkein ennen tarjoilua.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten