Latest blog posts

Written by our founders and volunteers, keeping you up to date!

Älä koskaan pakasta näitä elintarvikkeita: ruoka pilaantuu ja heitetään pois

Ruoan ja valmisruokien pakastaminen – loistava tapa säästää aikaa ja pidentää niiden säilyvyyttä.Kaikki elintarvikkeet eivät kuitenkaan sovellu pakastettaviksi, ja jotkin niistä voivat pilaantua tai menettää makunsa.Tästä julkaisusta opit, mitä elintarvikkeita ja valmisruokia ei saa pakastaa pakastimessa.Ensinnäkään maitotuotteita , kuten jogurttia, smetanaa, majoneesia, maitoa ja pehmeitä juustoja, ei saa pakastaa.Ne saattavat kerrostua ja menettää makua ja rakennetta sulatuksen jälkeen.Toiseksi, ei ole suositeltavaa pakastaa valmisruokia , jotka sisältävät pastaa, hyytelöä, liivatetta, korppujauhoja, majoneesia, jogurttia, smetanaa, bryndzaa tai pehmeitä juustoja, eikä maito-...

Huonekukat muuttuvat: yksi lusikallinen yksinkertaista lisäainetta auttaa kasvien kehitystä

Ruukkukasvit – ovat olennainen osa kodin viihtyisää ja harmonista sisustusta.Kauneimmatkin ja terveimmätkin kukat tarvitsevat kuitenkin lisäravintoa, jotta ne pysyvät vahvoina ja elinvoimaisina.Usein unohdamme tarpeen ruokkia, mikä voi johtaa kasvien masentuneeseen tilaan ja jopa niiden kuolemaan.On kuitenkin olemassa uskomattoman yksinkertainen ja tehokas tapa tarjota vihreille 'lemmikeillesi' kaikki niiden tarvitsemat ravinteet mahdollisimman vähällä vaivalla.Sisäkasvien ruokkiminen vaatii sellaista saatavilla olevaa elementtiä kuin kaliumsulfaatti.Tätä valmistetta käyttävät aktiivisesti puutarhurit kotitilojen tonteilla, mutta se on erinomainen myös kotikukille. Ohjeet kasvien lannoittamiseksi kaliumsulfaatilla:. VAIHE 1 :...

Kuinka keittää pasta niin, ettei se tartu yhteen: kokeneiden kokkien neuvoja

Pastaa pidetään oikeutetusti yhtenä nopeimmista ja helpoimmista valmistettavista ruokalajeista.Mutta moni onnistuu jotenkin pilaamaan jopa tämän tavallisen lisukkeen.Tämän seurauksena pastasta tulee epätoivottavaa - ne tarttuvat yhteen ja muuttuvat yhdeksi massaksi, edes voi ei auta.Pointti on se, että kattilaan on kaadettava tarpeeksi vettä pastan keittämiseksi.Tämä saattaa vaikuttaa yhdentekevältä - mitä väliä sillä on, jos kaikki pasta peittyy vedellä.Tosiasiassa pieni vesimäärä osoittautuu sisältävän pastassa liiallisen tärkkelyksen määrän, mikä saa sen tarttumaan yhteen ja pilaa peruuttamattomasti ruoan maun.Kokeneet kokit varoittavat, että jokaista 100...

Hedelmien kypsyminen nopeutuu: muutamia tapoja käyttää banaanin kuoria

Kun ostat hedelmiä markkinoilta tai kaupasta, käy usein niin, että ne näyttävät kypsiltä, mutta todellisuudessa ne ovat vielä melko kovia ja maistuvat happamilta.On kuitenkin olemassa helppo ja edullinen tapa nopeuttaa hedelmien kypsymistä käyttämällä tavallisia banaaninkuoria ja ilman kemikaaleja.Ensinnäkin, jos ostamasi omenat, päärynät tai muut hedelmät eivät ole niin kypsiä ja makeita kuin haluaisit, voit kääriä ne yön yli banaaninkuoreen.Tämä vapauttaa etyleenikaasua, joka nopeuttaa kypsymisprosessia.Aamulla hedelmät ovat pehmeämpiä ja maukkaampia.Toiseksi banaanin kuorta voidaan käyttää muihin tarkoituksiin.Se on esimerkiksi hyvä nahkalaukkujen...

Mitä ei kannata lisätä leikkeleisiin: 3 ainesosaa, jotka lopullisesti pilaavat ruokalajin

Kotletit – tämä on klassinen ruokalaji, jota monet rakastavat.Näyttäisi siltä, että mikä voisi olla helpompaa kuin valmistaa maukkaita ja mehukkaita kotletteja? Kuitenkin jopa tässä näennäisen yksinkertaisessa asiassa on salaisuuksia ja temppuja, jotka auttavat luomaan täydellisen ruokalajin.Tässä tekstissä paljastamme ammattilaisen neuvoja ainesosista, joita kannattaa välttää jauhelihapihvejä valmistettaessa.Ensinnäkin leipä liotetussa muodossaan, jota monet ihmiset ovat tottuneet lisäämään jauhelihaan, itse asiassa pilaa leikkeleiden maun ja tekee niistä tiiviitä ja karkeat.Toiseksi, raaka muna , erityisesti valkuainen, tekee jauhelihasta sitkeää ja karkeaa, joten se...