KotiKeittiön niksitNäin pidät paistinpannun tarttumattoman pinnoitteen hyvänä pitkään: muista nämä 5 puhdistusvaihetta

Tarttumattomalla pinnoitteella varustetuista paistinpannuista on tullut keittiön korvaamattomia apureita, jotka helpottavat ruoanlaittoa huomattavasti.Tällaisten keittoastioiden käyttöiän pidentämiseksi on kuitenkin tärkeää noudattaa tiettyjä hoito- ja pesusääntöjä.

Vääränlainen käsittely voi vahingoittaa tarttumattomuuskerrosta, jolloin pannu ei ole enää käyttökelpoinen.Välttääksesi tällaiset ongelmat, tutustu näihin yksinkertaisiin vinkkeihin, joilla voit pitää tarttumattomat pannusi täydellisessä kunnossa pitkään.

Ensinnäkin , älä koskaan käytä hankaavia materiaaleja, kuten metallisia sieniä tai jäykkiä harjoja, tarttumattomien keittoastioiden puhdistamiseen.Tämä voi vahingoittaa suojapinnoitetta peruuttamattomasti.Käytä mieluiten pehmeitä sieniä tai erikoispyyhkeitä.

Toiseksi , valitse hellävaraisia pesuaineita, jotka eivät sisällä hankaavia hiukkasia.Ne puhdistavat pannun hellävaraisesti vahingoittamatta tarttumatonta kerrosta.

Kolmanneksi , vältä pannun ylikuumentamista.Tarttumatonta pinnoitetta ei ole suunniteltu korkeisiin lämpötiloihin.Kypsennä keski- tai matalilla lämpöasetuksilla suojakerroksen eheyden säilyttämiseksi.

Neljänneksi , älä jätä paistinpannua likaiseksi käytön jälkeen.Pyri huuhtelemaan se heti ruoanlaiton jälkeen, jotta jäämät eivät ehdi kuivua ja tarttua kiinni.

Viidenneksi , jos sinulla ei ole erityistä pesuainetta tarttumattomille keittoastioille, käytä luonnollisia keinoja, kuten ruokasoodaa tai etikkaa.Nämä auttavat poistamaan lian vahingoittamatta pinnoitetta.Ole kuitenkin varovainen ruokasoodan kanssa, sillä se voi hieman vahingoittaa tarttumatonta kerrosta.

Noudattamalla näitä yksinkertaisia sääntöjä voit pidentää tarttumattomien pannujesi käyttöikää huomattavasti ja pitää ne täydellisessä kunnossa.Huolellinen käsittely ja asianmukainen kunnossapito takaavat, että tarttumattomista pannuistasi on iloa monta vuotta.Muista perusteellisen puhdistuksen tärkeys ja vältä korkeita lämpötiloja ja hankaavia aineita – silloin tarttumattomat pannusi pysyvät uudenveroisina myös toistuvan käytön jälkeen.