KotiMielenkiintoinenMonet kotiäidit kokkaavat yhä pastaa väärin: muista 6 yleisintä virhettä

Monet kotiäidit kokkaavat yhä pastaa väärin: muista 6 yleisintä virhettä

Pastan keittäminen vaikuttaa melko yksinkertaiselta, mutta käytännössä monet tekevät yleisiä virheitä, jotka pilaavat ruoan maun.Pasta – se ei ole vain kastikkeella kaadettua pastaa, vaan todellinen taito, joka vaatii huomiota ja tiettyjen sääntöjen noudattamista.

Jotta voit nauttia tämän italialaisen herkun ainutlaatuisesta mausta, sinun on vältettävä tyypillisiä virheitä keittiössä.Tässä artikkelissa tarkastelemme kuutta yleisintä virhettä herkullisen pastan valmistuksessa ja annamme suosituksia niiden poistamiseksi, jotta ruokasi olisi todella hieno.

Ensinnäkin monet ihmiset lisäävät virheellisesti öljyä kiehuvaan veteen pastaa keittäessään ja luulevat, että se estää pastaa tarttumasta yhteen.Tämä neuvo on kuitenkin virheellinen, koska öljyä tuhlataan turhaan, vaikka se voitaisiin käyttää viisaammin kastikkeen valmistukseen.

Toiseksi, jotkut ihmiset katkaisevat spagetin kahtia ennen keittämistä, jotta se mahtuu kattilaan.Näin ei pitäisi koskaan tehdä, sillä spagetti on tarkoitettu pitkäksi ja ohueksi.Laske ne sen sijaan asteittain kattilaan, jolloin alaosa pehmenee.

Kolmanneksi, yleinen virhe on huuhdella keitetty pasta juoksevan veden alla.Tämä huuhtoo pois tärkkelyksen, joka tekee ruoasta paksua ja maukasta.Pasta pitäisi laittaa suoraan kattilasta huuhtelematta.

Neljänneksi, monet ihmiset tarjoilevat pastaa väärin kaatamalla kastikkeen lautasella olevan pastan päälle.Tuloksena on epätoivottava lätäkkö pohjalla.Oikea lähestymistapa on sekoittaa pasta ja kastike huolellisesti suoraan pannulla, jotta saadaan tasainen koostumus.

Viidenneksi pastan ylikypsyminen on vakava ongelma, joka pilaa ruoan maun.Pasta ei saisi näyttää kalpealta, turvonneelta ja suossa kelluvalta.Jos pasta on ylikypsää, on parempi hylätä se ja keittää uusi annos, sillä edes herkullisin kastike ei pysty pelastamaan tilannetta.Tämän virheen välttämiseksi on noudatettava tiukasti pakkauksen kypsennysaikaohjeita.

Kuudenneksi, monet ihmiset tekevät päinvastaisen virheen – alipaistaminen pasta.Pastan ystävät keittävät pastaa joskus niin pitkälle, että siinä on kovia kokkareita, jotka narskuvat hampaiden välissä.Tätä ei voida missään nimessä hyväksyä, sillä pastan pitäisi olla ulkopuolelta pehmeää ja sisältä hieman tiivistä.Italialaiset kokit väittävät, että on mahdotonta valmistaa täydellistä pastaa ensimmäisellä kerralla – se vaatii harjoitusta ja oikeaa ajoitusta.Jotkut suosittelevat, että pakkauksessa ilmoitetusta kypsennysajasta vähennetään 2-3 minuuttia, mutta totuus piilee pastan suorassa maistamisessa ja oikean kypsyysasteen määrittämisessä.

Pastan keittämisessä on tietysti muitakin yleisiä virheitä.Italialaiset kokit kehottavat noudattamaan tarkasti pakkauksessa ilmoitettua aikaa ja maistamaan pastaa säännöllisesti sen kypsyyden määrittämiseksi.Vain noudattamalla oikeita kypsennystekniikoita voit nauttia tämän ruokalajin todellisesta mausta!

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

7 KOMMENTIT

  1. Monet kotiäidit kokkaavat yhä pastaa väärin,mutta moni tekeekin yleisiä virheitä, jotka pilaavat ruoan maun.Pasta – se ei ole vain kastikkeella kaadettua pastaa, vaan todellinen taito, joka vaatii huomiota ja tiettyjen sääntöjen noudattamista. Jotta voit nauttia tämän italialaisen herkun ainutlaatuisesta mausta, sinun on vältettävä tyypillisiä virheitä keittiössä.Tässä artikkelissa tarkastelemme kuutta yleisintä virhettä herkullisen pastan valmistuksessa ja annamme suosituksia niiden poistamiseksi, jotta ruokasi olisi todella hieno. Ensinnäkin monet ihmiset lisäävät virheellisesti öljyä kiehuvaan veteen pastaa keittäessään ja luulevat, että se estää pastaa tarttumasta yhteen. Tämä neuvo on kuitenkin virheellinen, koska öljyä tuhlataan turhaan, vaikka se voitaisiin käyttää viisaammin kastikkeen valmistukseen. Toiseksi, jotkut ihmiset katkaisevat spagetin kahtia ennen keittämistä, jotta se mahtuu kattilaan.Näin ei pitäisi koskaan tehdä, sillä spagetti on tarkoitettu pitkäksi ja ohueksi. Laske ne sen sijaan asteittain kattilaan, jolloin alaosa pehmenee. Kolmanneksi, yleinen virhe on huuhdella keitetty pasta juoksevan veden alla.Tämä huuhtoo pois tärkkelyksen, joka tekee ruoasta paksua ja maukasta.Pasta pitäisi laittaa suoraan kattilasta huuhtelematta. Neljänneksi, monet ihmiset tarjoilevat pastaa väärin kaatamalla kastikkeen lautasella olevan pastan päälle.Tuloksena on epätoivottava lätäkkö pohjalla.Oikea lähestymistapa on sekoittaa pasta ja kastike huole

  2. Monet kotiäidit kokkaavat yhä pastaa väärin: muista 6 yleisintä virhettä. Pastan keittäminen vaikuttaa melko yksinkertaiselta, mutta käytännössä monet tekevät yleisiä virheitä, jotka pilaavat ruoan maun. Pasta – se ei ole vain kastikkeella kaadettua pastaa, vaan todellinen taito, joka vaatii huomiota ja tiettyjen sääntöjen noudattamista. Jotta voit nauttia tämän italialaisen herkun ainutlaatuisesta mausta, sinun on vältettävä tyypillisiä virheitä keittiössä. Tässä artikkelissa tarkastelemme kuutta yleisintä virhettä herkullisen pastan valmistuksessa ja annamme suosituksia niiden poistamiseksi, jotta ruokasi olisi todella hieno. Ensinnäkin monet ihmiset lisäävät virheellisesti öljyä kiehuvaan veteen pastaa keittäessään ja luulevat, että se estää pastaa tarttumasta yhteen. Tämä neuvo on kuitenkin virheellinen, koska öljyä tuhlataan turhaan, vaikka se voitaisiin käyttää viisaammin kastikkeen valmistukseen. Toiseksi, jotkut ihmiset katkaisevat spagetin kahtia ennen keittämistä, jotta se mahtuu kattilaan. Näin ei pitäisi koskaan tehdä, sillä spagetti on tarkoitettu pitkäksi ja ohueksi. Laske ne sen sijaan asteittain kattilaan, jolloin alaosa pehmenee. Kolmanneksi, yleinen virhe on huuhdella keitetty pasta juoksevan veden alla. Tämä huuhtoo pois tärkkelyksen, joka tekee ruoasta paksua ja maukasta. Pasta pitäisi laittaa suoraan kattilasta huuhtelematta. Neljänneksi, monet ihmiset tarjoilevat pastaa väärin kaatamalla kastikkeen lautasella olevan pastan päälle. Tuloksena on epätoivottava lätäkkö pohjalla. Oikea lähestymistapa on sekoittaa pasta ja kastike huole

  3. Monet kotiäidit kokkaavat yhä pastaa väärin: muista 6 yleisintä virhettä. Pastan keittäminen vaikuttaa melko yksinkertaiselta, mutta käytännössä monet tekevät yleisiä virheitä, jotka pilaavat ruoan maun. Pasta – se ei ole vain kastikkeella kaadettua pastaa, vaan todellinen taito, joka vaatii huomiota ja tiettyjen sääntöjen noudattamista. Jotta voit nauttia tämän italialaisen herkun ainutlaatuisesta mausta, sinun on vältettävä tyypillisiä virheitä keittiössä. Tässä artikkelissa tarkastelemme kuutta yleisintä virhettä herkullisen pastan valmistuksessa ja annamme suosituksia niiden poistamiseksi, jotta ruokasi olisi todella hieno. Ensinnäkin monet ihmiset lisäävät virheellisesti öljyä kiehuvaan veteen pastaa keittäessään ja luulevat, että se estää pastaa tarttumasta yhteen. Tämä neuvo on kuitenkin virheellinen, koska öljyä tuhlataan turhaan, vaikka se voitaisiin käyttää viisaammin kastikkeen valmistukseen. Toiseksi, jotkut ihmiset katkaisevat spagetin kahtia ennen keittämistä, jotta se mahtuu kattilaan. Näin ei pitäisi koskaan tehdä, sillä spagetti on tarkoitettu pitkäksi ja ohueksi. Laske ne sen sijaan asteittain kattilaan, jolloin alaosa pehmenee. Kolmanneksi, yleinen virhe on huuhdella keitetty pasta juoksevan veden alla. Tämä huuhtoo pois tärkkelyksen, joka tekee ruoasta paksua ja maukasta. Pasta pitäisi laittaa suoraan kattilasta huuhtelematta. Neljänneksi, monet ihmiset tarjoilevat pastaa väärin kaatamalla kastikkeen lautasella olevan pastan päälle. Tuloksena on epätoivottava lätäkkö pohjalla. Oikea lähestymistapa on sekoittaa pasta ja kastike huole

  4. Monet kotiäidit tekevät yhä virheitä pastaa kokatessaan. Pastan keittäminen vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta käytännössä monet tekevät yleisiä virheitä, jotka pilaa ruoan maun. Pasta ei ole vain kastikkeella kaadettua pastaa, vaan todellinen taito, joka vaatii huomiota ja tiettyjen sääntöjen noudattamista. Jotta voit nauttia tämän italialaisen herkun ainutlaatuisesta mausta, sinun on vältettävä tyypillisiä virheitä keittiössä. Monet lisäävät virheellisesti öljyä kiehuvaan veteen pastaa keittäessään ja luulevat, että se estää pastaa tarttumasta yhteen. Tämä neuvo on kuitenkin virheellinen, koska öljyä tuhlataan turhaan, vaikka se voitaisiin käyttää viisaammin kastikkeen valmistukseen. Toiseksi, jotkut katkaisevat spagetin kahtia ennen keittämistä, jotta se mahtuu kattilaan. Näin ei pitäisi koskaan tehdä, sillä spagetti on tarkoitettu pitkäksi ja ohueksi. Laske ne sen sijaan asteittain kattilaan, jolloin alaosa pehmenee. Kolmanneksi, yleinen virhe on huuhdella keitetty pasta juoksevan veden alla. Tämä huuhtoo pois tärkkelyksen, joka tekee ruoasta paksua ja maukasta. Pasta pitäisi laittaa suoraan kattilasta huuhtelematta. Neljänneksi, monet tarjoilevat pastaa väärin kaatamalla kastikkeen lautasella olevan pastan päälle. Oikea lähestymistapa on sekoittaa pasta ja kastike huolellisesti.

    • Öljyn lisääminen pastan keitinveteen ei ole suositeltavaa, sillä se ei vaikuta lopputulokseen positiivisesti. Öljy muodostaa suojakalvon pastan pintaan, mikä vaikeuttaa kastikkeen tarttumista siihen. Sen sijaan kannattaa keittää pasta runsaassa suolavedessä ja säästää öljy kastikkeen valmistukseen, jotta saat herkullisemman lopputuloksen. Toivottavasti tämä vinkki auttaa!

  5. Monet kotiäidit kokkaavat yhä pastaa väärin: muista 6 yleisintä virhettä. Pastan keittäminen vaikuttaa melko yksinkertaiselta, mutta käytännössä monet tekevät yleisiä virheitä, jotka pilaa ruoan maun. Pasta – se ei ole vain kastikkeella kaadettua pastaa, vaan todellinen taito, joka vaatii huomiota ja tiettyjen sääntöjen noudattamista. Jotta voit nauttia tämän italialaisen herkun ainutlaatuisesta mausta, sinun on vältettävä tyypillisiä virheitä keittiössä. Tässä artikkelissa tarkastellaan kuutta yleisintä virhettä herkullisen pastan valmistuksessa ja annetaan suosituksia niiden poistamiseksi, jotta ruokasi olisi todella hieno. Ensinnäkin monet ihmiset lisäävät virheellisesti öljyä kiehuvaan veteen pastaa keittäessään ja luulevat, että se estää pastaa tarttumasta yhteen. Tämä neuvo on kuitenkin virheellinen, koska öljyä tuhlataan turhaan, vaikka se voitaisiin käyttää viisaammin kastikkeen valmistukseen. Toiseksi, jotkut ihmiset katkaisevat spagetin kahtia ennen keittämistä, jotta se mahtuu kattilaan. Näin ei pitäisi koskaan tehdä, sillä spagetti on tarkoitettu pitkäksi ja ohueksi. Laita ne sen sijaan asteittain kattilaan, jolloin alaosa pehmenee. Kolmanneksi, yleinen virhe on huuhdella keitetty pasta juoksevan veden alla. Tämä huuhtoo pois tärkkelyksen, joka tekee ruoasta paksua ja maukasta. Pasta pitäisi laittaa suoraan kattilasta huuhtelematta. Neljänneksi, monet ihmiset tarjoilevat pastaa väärin kaatamalla kastikkeen lautasella olevan pastan päälle. Tuloksena on epätoivottava lätäkkö pohjalla. Oikea lähestymistapa on sekoittaa pasta ja kastike huolella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten