KotiKotitalousvinkitMiten muuten kokeneet emännät käyttävät sipulia: 6 korvaamatonta tapaa kotiin ja kotitalouteen

Sipulit – yksi suosituimmista vihanneksista, jota käytetään laajalti ruoanlaitossa.Sen lisäksi, että tämä tuote antaa ruokia mausteisen ja ainutlaatuisen maun, sillä on kuitenkin paljon muita hyödyllisiä ominaisuuksia.

Olemme laatineet valikoiman 6 mielenkiintoista ja epätavallista käyttötapaa sipulille, joista et luultavasti tiennytkään.Hiustenhoidosta keittiövälineiden puhdistamiseen, nämä lifehackit auttavat sinua kaikenlaisissa kotitöissä – hiustenhoidosta keittiövälineiden puhdistamiseen.

Ensinnäkin, sipulimehu on tehokas koti lääke hiustenlähtöä vastaan ja hiusten kasvun nopeuttamiseksi.Tämä johtuu siitä, että sipuli sisältää rikkiä, joka stimuloi kollageenin tuotantoa kudoksissa ja palauttaa hiusten rakenteen.

Toiseksi sipuli karkottaa hyönteisiä pistävän hajunsa vuoksi.Siksi suojautua hyttysen ja hyttysenpuremilta voi hieroa sipulia alttiina olevalle iholle.Ja jos puremat ovat jo olemassa, sipulimehu lievittää kutinaa ja kipua.

Kolmanneksi sipuli on erittäin hyödyllinen vanhojen ruosteisten veitsien puhdistamiseen ja uusimiseen.Riittää, kun sipulia hierotaan ruostuneille alueille – rikki reagoi rautaionien kanssa, jolloin ruoste tuhoutuu.

Neljänneksi, älä heitä sipulin kuoria pois puhdistuksen jälkeen – niitä voidaan käyttää lisäämään ruokiin lisämakua ja hyötyä.Riittää, että liotat kuoret veteen ja lisäät tätä vettä keittoon keittämisen yhteydessä – se tekee niistä maukkaampia.Lue lisää siitä aineistostamme alla olevasta linkkiryhmästä.

Viidenneksi, sipulimehun ja veden seos on erinomainen erilaisten metalliesineiden ja -välineiden puhdistamiseen.Niiden pyyhkiminen tällä liuoksella saa ne kiiltämään ja poistaa lian.

Kuudenneksi, lämmin sipuli tee on erinomainen kansanparannuskeino kipeään ja kipeään kurkkuun.Sen valmistamiseksi riittää, että sipulin kuorien päälle kaadetaan kiehuvaa vettä ja sitä haudutetaan jonkin aikaa.