KotiKotitalousvinkitMiten muuten kokeneet emännät käyttävät sipulia: 6 korvaamatonta tapaa kotiin ja kotitalouteen

Miten muuten kokeneet emännät käyttävät sipulia: 6 korvaamatonta tapaa kotiin ja kotitalouteen

Sipulit – yksi suosituimmista vihanneksista, jota käytetään laajalti ruoanlaitossa.Sen lisäksi, että tämä tuote antaa ruokia mausteisen ja ainutlaatuisen maun, sillä on kuitenkin paljon muita hyödyllisiä ominaisuuksia.

Olemme laatineet valikoiman 6 mielenkiintoista ja epätavallista käyttötapaa sipulille, joista et luultavasti tiennytkään.Hiustenhoidosta keittiövälineiden puhdistamiseen, nämä lifehackit auttavat sinua kaikenlaisissa kotitöissä – hiustenhoidosta keittiövälineiden puhdistamiseen.

Ensinnäkin, sipulimehu on tehokas koti lääke hiustenlähtöä vastaan ja hiusten kasvun nopeuttamiseksi.Tämä johtuu siitä, että sipuli sisältää rikkiä, joka stimuloi kollageenin tuotantoa kudoksissa ja palauttaa hiusten rakenteen.

Toiseksi sipuli karkottaa hyönteisiä pistävän hajunsa vuoksi.Siksi suojautua hyttysen ja hyttysenpuremilta voi hieroa sipulia alttiina olevalle iholle.Ja jos puremat ovat jo olemassa, sipulimehu lievittää kutinaa ja kipua.

Kolmanneksi sipuli on erittäin hyödyllinen vanhojen ruosteisten veitsien puhdistamiseen ja uusimiseen.Riittää, kun sipulia hierotaan ruostuneille alueille – rikki reagoi rautaionien kanssa, jolloin ruoste tuhoutuu.

Neljänneksi, älä heitä sipulin kuoria pois puhdistuksen jälkeen – niitä voidaan käyttää lisäämään ruokiin lisämakua ja hyötyä.Riittää, että liotat kuoret veteen ja lisäät tätä vettä keittoon keittämisen yhteydessä – se tekee niistä maukkaampia.Lue lisää siitä aineistostamme alla olevasta linkkiryhmästä.

Viidenneksi, sipulimehun ja veden seos on erinomainen erilaisten metalliesineiden ja -välineiden puhdistamiseen.Niiden pyyhkiminen tällä liuoksella saa ne kiiltämään ja poistaa lian.

Kuudenneksi, lämmin sipuli tee on erinomainen kansanparannuskeino kipeään ja kipeään kurkkuun.Sen valmistamiseksi riittää, että sipulin kuorien päälle kaadetaan kiehuvaa vettä ja sitä haudutetaan jonkin aikaa.

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

4 KOMMENTIT

  1. Miten sipulin kuoria tulisi oikeasti säilyttää puhdistuksen jälkeen? Voiko niitä säilyttää huoneenlämmössä vai täytyykö ne laittaa jääkaappiin?

    • Sipulin kuoria ei tarvitse säilyttää jääkaapissa, vaan ne voidaan pitää huoneenlämmössä. Kuoria kannattaa käyttää ruoanlaitossa lisäämään makua ja hyötyä esimerkiksi keitoissa. Älä siis heitä niitä pois puhdistuksen jälkeen!

  2. Sipulit ovat todellakin monikäyttöinen vihannes! Olen itse kokeillut sipulimehun vaikutusta hiustenlähtöön ja voin sanoa, että se todella auttaa. Lisäksi sipuli on loistava apu ruosteisten veitsien puhdistuksessa. En tiennyt myöskään sipulin kuorien hyödyistä ruoanlaitossa – täytyy ehdottomasti kokeilla!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten