KotiKodin kukoistusMiten kotiäidit käyttävät hapatettua maitoa kotona: 4 hyödyllistä tapaa

Miten kotiäidit käyttävät hapatettua maitoa kotona: 4 hyödyllistä tapaa

Jos sinulla on hieman hapanta maitoa, älä kiirehdi kaatamaan sitä pois.Loppujen lopuksi tällaisesta maidosta voi tehdä paljon maukkaita ja hyödyllisiä ruokia! Katsotaanpa, miten voit ’pelastaa’ tämän tuotteen ja tehdä siitä ruokaisan aamiaisen tai jälkiruoan.

Ensinnäkin, voit tehdä ilmavia pannukakkuja hapanmaidosta.Tarvitset kananmunia, jauhoja, voita, suolaa ja sokeria, ja pian pöydällä on pino pannukakkuja.

Toiseksi, hiivan avulla tällaisesta maidosta saa erinomaisia hiivapannukakkuja.Kuumenna maito sokerin kanssa hiivan ’herättämiseksi’, lisää jauhot ja kananmunat, ja parin tunnin kuluttua voit paistaa pannukakkuja.

Kolmanneksi hapanmaidosta tulee käsintehdyn juuston pohja.Sekoita se munien, suolan ja mausteiden kanssa, anna valkuaisjuuston hyytyä liedellä ja anna valua harsoon tai matalaan siivilään.

Neljänneksi leivotaan keksejä jauhoista, kananmunista, sokerista ja leivinjauheesta – tässä voi käyttää myös hapatettua maitoa.

Viidenneksi hapanmaitoa voi käyttää vohveleiden paistamiseen.Samaan aikaan hapankermaa, kondensoitua maitoa tai hunajaa voidaan käyttää lisäaineena maustamiseen.

Näin hieman hapanta maitoa voidaan säästää, jolloin siitä tulee herkullinen ja ravitsevaa aamiaista koko perheelle.Tärkeintä on osoittaa mielikuvitusta ja kulinaarisia taitoja!

• Vohveleiden paistaminen hapatetusta maidosta on erinomainen tapa hyödyntää maidon hapanta makua ja lisätä ruoan ravintoarvoa. Kun käytät hapatettua maitoa vohveleiden valmistuksessa, ne saavat ihanan pehmeän rakenteen ja herkullisen maun. Voit kokeilla lisätä hieman hunajaa taikinaan tasapainottamaan hapokkuutta. Kokeile rohkeasti ja yllätä itsesi herkullisilla hapatetun maidon vohveleilla!

• Kotiäitien ei kannata epäröidä kokeilla näitä hapanmaidon reseptejä, sillä ne ovat yllättävän helppoja ja herkullisia! Tärkeintä on sekoittaa ainekset oikeissa suhteissa ja antaa mielikuvituksen lentää keittiössä. Uskalla kokeilla ja yllätä perheesi herkullisilla herkuilla!

1. Kotiäitien ei tulisi kiirehtiä kaatamaan hapanta maitoa pois. Olipa kyse pannukakuista, hiivapannukakuista, juustosta, kekseistä tai vohveleista, hapatetusta maidosta voi valmistaa herkullisia ja ravitsevia ruokia koko perheelle. Mielikuvitus ja kulinaariset taidot ovat avainasemassa!

2. Jos minulla on hieman hapanta maitoa, en kiirehdi kaatamaan sitä pois. Loppujen lopuksi tällaisesta maidosta voi tehdä paljon maukkaita ja hyödyllisiä ruokia! Katsohan, miten voin ’pelastaa’ tämän tuotteen ja tehdä siitä ruokaisan aamiaisen tai jälkiruoan. Ensin voin tehdä ilmavia pannukakkuja hapanmaidosta. Tarvitaan kananmunia, jauhoja, voita, suolaa ja sokeria, ja pian pöydällä on pino pannukakkuja. Toiseksi, hiivan avulla tällaisesta maidosta saa erinomaisia hiivapannukakkuja. Kuumennan maidon sokerin kanssa hiivan ’herättämiseksi’, lisään jauhot ja kananmunat, ja parin tunnin kuluttua voin paistaa pannukakkuja. Kolmanneksi hapanmaidosta tulee käsintehdyn juuston pohja. Sekoitan sen munien, suolan ja mausteiden kanssa, annan valkuaisjuuston hyytyä liedellä ja annan valua harsoon tai matalaan siivilään. Neljänneksi leivon keksejä jauhoista, kananmunista, sokerista ja leivinjauheesta – tässä voin käyttää myös hapatettua maitoa. Viidenneksi hapanmaitoa voi käyttää vohveleiden paistamiseen. Samaan aikaan hapankermaa, kondensoitua maitoa tai hunajaa voidaan käyttää lisäaineena maustamiseen. Näin hieman hapanta maitoa voidaan säästää, jolloin siitä tulee herkullinen ja ravitsevaa aamiaista koko perheelle. Tärkeintä on osoittaa mielikuvitusta ja kulinaarisia taitoja!

3. Hienoja vinkkejä! En ole aiemmin hapanmaidon monipuolisista käyttötavoista tiennytkään. Pitää ehdottomasti kokeilla näitä reseptejä seuraavalla kerralla kun jääkaapista löytyy hapanta maitoa.