KotiKodin kukoistusMiten kokeneet kotiäidit pidentävät kaalin säilyvyyttä: 5 tehokasta tapaa

Miten kokeneet kotiäidit pidentävät kaalin säilyvyyttä: 5 tehokasta tapaa

Kaali – korvaamaton varanto hyödyllisiä vitamiineja, jotka voidaan säästää kevääseen asti.Pitkän varastoinnin jälkeen keitetyt rapeat lumivalkoiset kaalit säilyttävät kaikki hyödylliset ominaisuutensa ja erinomaisen makunsa.Mutta jotta voit ilahduttaa perhettäsi vitamiiniherkulla talvella, sinun on huolehdittava tämän arvokkaan vihanneksen asianmukaisesta varastoinnista.

Terveellisen kaalin varastoiminen talveksi on hyvä idea.Mutta pitkäaikaista varastointia varten on otettava huomioon muutama tärkeä vivahde.Mitkä kaalit kannattaa valita, missä lämpötilassa niitä kannattaa säilyttää ja miksi hyvä kellarin tuuletus on niin tärkeää? Vastaukset näihin yksinkertaisiin kysymyksiin antavat sinulle mahdollisuuden säilyttää vihannesaarteesi uuteen satoon asti.Olemme laatineet 5 tärkeää vinkkiä siitä, miten kaali säilytetään oikein, jotta se voi nauttia mehukkuudestaan ja vitamiineistaan koko pitkän talven ajan.

Ensinnäkin, valitse myöhäiset ja keskikypsät kaalilajikkeet , jotta ne säilyvät pidempään – Zimovka, Amager, Kolobok, Sakharnaya Golova.Tällaiset kaalit säilyvät mehukkaina kevääseen asti.Hapatusta varten on suositeltavaa ostaa ja säilyttää sellaisia keskikypsiä lajikkeita kuin Nadezhda, Podarok tai Slava 1305.

Toiseksi, valitse varastoitavaksi vain vahvoja, terveitä, vahingoittumattomia versoja.Muista kuivata ne ennen varastointia ja poista päällimmäiset lehdet.

Kolmanneksi, huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta varastoinnin aikana.Äläkä laita hedelmiä kaalin viereen, sillä niiden tuottama etyleeni pilaa lehdet: banaanit ja omenat eivät ole sopivia naapureita kaalille.

Neljänneksi, on optimaalista säilyttää kaali 0 ja +1 asteen välisessä lämpötilassa.Alle -2 asteen lämpötilassa se menettää nopeasti tuoreutensa.Ja yli +5 asteen lämpötilassa se alkaa mädäntyä.

Viidenneksi, pidä ilmankosteus välillä 80-90 %.Muuten ylemmät lehdet kuihtuvat tai kehittyy harmaamätää.

Noudattamalla näitä yksinkertaisia vinkkejä voit pitää kaalisatosi tuoreena uuteen kauteen asti!

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten