KotiKäyttötarkoituksetMitä vihanneksia ja marjoja istuttaa taimille helmikuussa: 5 suosittua lajiketta

Mitä vihanneksia ja marjoja istuttaa taimille helmikuussa: 5 suosittua lajiketta

Kevät on aktiivisen vihannespuutarha- ja puutarhatyön aikaa.Jotta saat hyvän vihannes- ja marjasadon, on tärkeää valmistella taimet oikein.Tarkastellaan joidenkin viljelykasvien taimien optimaalista ajoitusta ja viljelymenetelmiä.

Ensinnäkin, taimien viljely aubergineav on parempi aloittaa helmikuun alusta maaliskuun alkupuoliskolle.Nämä vihannekset kasvavat hitaasti, joten on tärkeää, ettei kylvöä viivytetä.Tarvittaessa siemenet voidaan esi-idättää.

Toiseksi on parempi kylvää mansikoita taimia varten helmikuun aikana.Tämä mahdollistaa marjojen sadonkorjuun jo kuluvalla kaudella.Joskus siemenet tarvitsevat alustavan ’talvehtimisen’, mutta useammin tämä vaihe voidaan jättää väliin.

Kolmanneksi paprikat on parasta kylvää helmikuun lopusta maaliskuun alkuun.Makeat ja tuliset paprikat kypsyvät lajikkeesta riippuen 80-150 päivän kuluttua taimien ilmestymisestä.Siksi on tärkeää istuttaa keskikypsiä ja myöhäisiä lajikkeita helmikuussa.

Neljänneksi, kylvää kaikki sellerin lajikkeet – juuret, varret ja lehdet – optimaalisesti helmikuusta maaliskuun puoliväliin.Pohjoisilla alueilla tätä ajanjaksoa voidaan hieman siirtää maaliskuulle.Erityistä siementen valmistelua ei yleensä tarvita.

Viidennet, keskikypsät ja myöhäiset lajikkeet tomaatit olisi kylvettävä helmikuun puolivälistä maaliskuun puoliväliin.Näiden lajikkeiden itämisestä kypsymiseen kuluu 110-140 päivää.Tomaatin siemenet itävät hyvin ilman edeltävää valmistelua.

Muista, että helmikuu on tärkeä kuukausi valmistella joidenkin vihannes- ja marjakasvien taimia, jotta varmistetaan hyvä sato tällä kaudella.

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten