KotiKodin kukoistusMitä istuttaa maaliskuussa: 8 viljelykasvia hyvää satoa varten

Mitä istuttaa maaliskuussa: 8 viljelykasvia hyvää satoa varten

Kevät – ei ole vain luonnon heräämisen aika, vaan myös ihanteellinen aika puutarhureille ja puutarhureille aloittaa valmistautuminen uuteen kauteen.Maaliskuu on oikeutetusti yksi suotuisimmista kuukausista monien viljelykasvien istuttamiselle, olipa kyse sitten vihanneksista, hedelmistä tai koristekasveista.

Oikealla valinnalla ja oikea-aikaisella istutuksella voit nauttia runsaasta sadosta ja upeista kukista lähitulevaisuudessa.

Ensinnäkin, älä unohda vihreitä.Tilli, basilika, persilja ja timjami – ne on parasta istuttaa maaliskuussa, jotta voit nauttia niiden mausta ja tuoksusta ruoissa loppukeväästä.

Toiseksi herneet – erinomainen valinta varhaisistutukseen.Jos lumi on jo sulanut ja maaperä on hyvin löyhää, istuta herneet avomaalle.Muussa tapauksessa aloita niiden kasvattaminen kotona.

Kolmanneksi munakoisot vaativat erityistä huomiota.Näiden lämpöä rakastavien vihannesten itäminen kestää kauan, joten maaliskuu – ihanteellinen aika istuttaa ne.Taimet kasvavat hitaasti toukokuun puoliväliin asti, mutta voit saada satoa loppukesästä.

Neljänneksi, älä unohda paprikaa.Nämä oikukkaat vihannekset vaativat myös taimien esikasvatusta kotona noin 25 asteessa.Toukokuussa ne voidaan istuttaa sänkyihin.

Viidenneksi vahabegonia – erinomainen valinta puutarhan varjoisiin nurkkiin.Istuta se pakkaskauden päätyttyä noin 10 cm:n välein varjoisille, mutta aamuauringon valaisemille paikoille.

Kuudenneksi, ruusut – ovat puutarhasuunnittelun klassikko.Aikaisin keväällä – täydellinen aika istuttaa niitä.Odota, kunnes pakkanen on ohi, ja loppukeväästä ja alkukesästä puutarhasi muuttuu ja täyttyy kukkaistuoksuista.

Seitsemänneksi, perunat – kylmää rakastava viljelykasvi, ja sen pitäisi olla yksi ensimmäisistä istutettavista.Istuta siemenperunan palat ojiin ja kasvamisen myötä istuta kasvit ahveniin, jotta mukulat olisivat suojassa auringon säteiltä.

Kahdeksanneksi, tomaatit – kaikkien kasvimaiden ylpeys.Valitse oikea lajike, tutustu istutusohjeisiin ja aloita taimet kotona, jotta ne voidaan istuttaa avomaalle toukokuussa.

Maaliskuu avaa siis monenlaisia mahdollisuuksia puutarhureille ja vihannesviljelijöille.Oikea viljelykasvien valinta ja oikea-aikainen istutus ovat avain runsaaseen satoon ja kukkivaan puutarhaan tulevina kuukausina.Älä missaa tilaisuutta ja aloita valmistautuminen uuteen kauteen nyt, jotta voit nauttia työsi hedelmistä!

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten