KotiMielenkiintoinenMiksi fiksut emännät eivät heitä kahvinpuruja pois: muista nämä 12 käyttötarkoitusta

Miksi fiksut emännät eivät heitä kahvinpuruja pois: muista nämä 12 käyttötarkoitusta

Monille meistä aamukupillinen maustettua kahvia on olennainen osa päivän aloittamista.Useimmat heittävät kuitenkin juoman keittämisen jälkeen käytetyt kahvinporot pois ajattelematta niiden mahdollisia hyötyjä.

Tällä jätteellä voi kuitenkin olla monia käytännön sovelluksia, jotka vähentävät kotitalousjätteen määrää ja edistävät luonnonvarojen säilyttämistä.Kahvinpurujen kierrättäminen on erinomainen esimerkki kestävyydestä ja ympäristötietoisuudesta.

Ensinnäkin kahvinpurut voivat olla erinomaista lannoitetta huonekasveille ja puutarhakasveille, sillä ne rikastuttavat maaperää tärkeillä ravinteilla.

Toiseksi siitä voidaan valmistaa hyödyllinen kosmeettinen kasvonaamio, jolla on kuoriva ja kiinteyttävä vaikutus.

Kolmanneksi se auttaa pääsemään eroon epämiellyttävistä hajuista jääkaapissa, kylpyhuoneessa tai autossa imemällä ne tehokkaasti.

Neljänneksi sitä voidaan käyttää likaisten pintojen, kuten lieden tai uunin, puhdistamiseen sen lievien hankaavien ominaisuuksien ansiosta.

Viidenneksi se on erinomainen ainesosa luonnollisen vartalokuorinnan valmistukseen, jolla on miellyttävä tuoksu ja lievä kuoriva vaikutus.

Kuudenneksi , sitä voidaan lisätä maaperään kasveja istutettaessa tuholaisten torjumiseksi ja maaperän rakenteen parantamiseksi.

Seitsemänneksi , maa-ainekset auttavat pääsemään eroon jäteastioiden epämiellyttävistä hajuista neutraloimalla ne ja estämällä bakteerien kasvua.

Kahdeksanneksi, sitä voidaan käyttää metalli- tai puuesineiden kiillottamiseen, mikä tekee niistä kiiltäviä ja suojaa niitä naarmuilta.

Yhdeksänneksi , sitä voidaan käyttää poistamaan itsepäisiä tahroja matoista ja verhoiluista imemällä ne tehokkaasti.

B-kymmenes , sitä voidaan lisätä maaperään sienien kasvattamista varten, koska se luo ihanteellisen ympäristön niiden kehittymiselle.

B-yksitoista , se on erinomainen ainesosa luonnollisen väriaineen valmistukseen kankaalle tai langalle, joka antaa niille ruskean värin.

Kahdestoista, sitä voidaan käyttää lieden tai takan polttoaineena, koska se syttyy helposti ja palaa hitaasti.

Kahvinporot, jotka yleensä päätyvät roskiin suosikkijuomasi valmistuksen jälkeen, voivat olla loistava resurssi moniin eri tarkoituksiin.Kosmeettisista naamioista ja kuorintavoiteista kasvilannoitteisiin ja puhdistustuotteisiin, ole luova ja keksi sille monenlaisia käyttötarkoituksia!

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

6 KOMMENTIT

  1. Miksi me emännät ei vaan heitetä kahvinpuruja pois? Niillä on niin paljon hyödyllisiä käyttötapoja, kuten lannoitteena, kasvonaamiona ja pintojen puhdistuksessa. Täytyy vaan olla kekseliäs!

    • Kyllä, MiiaKahvi, olen täysin samaa mieltä! Kahvinpuruilla on todellakin monia hyödyllisiä käyttötarkoituksia, ja niiden kierrättäminen on ekologinen valinta. On hienoa nähdä, että yhä useammat ihmiset löytävät tapoja hyödyntää kahvinjätemateriaalia monipuolisesti arjessaan.

    • Kahvinpurut ovat todellakin monipuolinen materiaali, jolla voi hoitaa monia askareita arjessa. Kannattaa ehdottomasti hyödyntää niiden erilaisia käyttötarkoituksia ja siten edistää kestävää arjen ekologisuutta!

  2. Mielestäni kahvinpurujen monipuolinen hyötykäyttö on erinomainen tapa vähentää kotitalousjätettä ja edistää kestävää kehitystä. Lisäksi kahvinpurujen käyttö lannoitteena ja kauneudenhoitotuotteissa on ympäristöystävällinen vaihtoehto, joka hyödyttää sekä luontoa että arjen askareita.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten