KotiMielenkiintoinenMiksi fiksut emännät eivät heitä kahvinpuruja pois: muista nämä 12 käyttötarkoitusta

Monille meistä aamukupillinen maustettua kahvia on olennainen osa päivän aloittamista.Useimmat heittävät kuitenkin juoman keittämisen jälkeen käytetyt kahvinporot pois ajattelematta niiden mahdollisia hyötyjä.

Tällä jätteellä voi kuitenkin olla monia käytännön sovelluksia, jotka vähentävät kotitalousjätteen määrää ja edistävät luonnonvarojen säilyttämistä.Kahvinpurujen kierrättäminen on erinomainen esimerkki kestävyydestä ja ympäristötietoisuudesta.

Ensinnäkin kahvinpurut voivat olla erinomaista lannoitetta huonekasveille ja puutarhakasveille, sillä ne rikastuttavat maaperää tärkeillä ravinteilla.

Toiseksi siitä voidaan valmistaa hyödyllinen kosmeettinen kasvonaamio, jolla on kuoriva ja kiinteyttävä vaikutus.

Kolmanneksi se auttaa pääsemään eroon epämiellyttävistä hajuista jääkaapissa, kylpyhuoneessa tai autossa imemällä ne tehokkaasti.

Neljänneksi sitä voidaan käyttää likaisten pintojen, kuten lieden tai uunin, puhdistamiseen sen lievien hankaavien ominaisuuksien ansiosta.

Viidenneksi se on erinomainen ainesosa luonnollisen vartalokuorinnan valmistukseen, jolla on miellyttävä tuoksu ja lievä kuoriva vaikutus.

Kuudenneksi , sitä voidaan lisätä maaperään kasveja istutettaessa tuholaisten torjumiseksi ja maaperän rakenteen parantamiseksi.

Seitsemänneksi , maa-ainekset auttavat pääsemään eroon jäteastioiden epämiellyttävistä hajuista neutraloimalla ne ja estämällä bakteerien kasvua.

Kahdeksanneksi, sitä voidaan käyttää metalli- tai puuesineiden kiillottamiseen, mikä tekee niistä kiiltäviä ja suojaa niitä naarmuilta.

Yhdeksänneksi , sitä voidaan käyttää poistamaan itsepäisiä tahroja matoista ja verhoiluista imemällä ne tehokkaasti.

B-kymmenes , sitä voidaan lisätä maaperään sienien kasvattamista varten, koska se luo ihanteellisen ympäristön niiden kehittymiselle.

B-yksitoista , se on erinomainen ainesosa luonnollisen väriaineen valmistukseen kankaalle tai langalle, joka antaa niille ruskean värin.

Kahdestoista, sitä voidaan käyttää lieden tai takan polttoaineena, koska se syttyy helposti ja palaa hitaasti.

Kahvinporot, jotka yleensä päätyvät roskiin suosikkijuomasi valmistuksen jälkeen, voivat olla loistava resurssi moniin eri tarkoituksiin.Kosmeettisista naamioista ja kuorintavoiteista kasvilannoitteisiin ja puhdistustuotteisiin, ole luova ja keksi sille monenlaisia käyttötarkoituksia!