KotiKeittiön niksitLääkäri nimesi makeat ruoat, jotka eivät aiheuta hampaiden reikiintymistä

Lääkäri nimesi makeat ruoat, jotka eivät aiheuta hampaiden reikiintymistä

Endokrinologi Zukhra Pavlova varoitti aliarvioimasta karieksen uhkaa ja antoi useita vinkkejä tämän taudin ennaltaehkäisyyn.Lääkäri kertoi asiasta Telegram-kanavallaan.

Hänen mukaansa on ensinnäkin noudatettava suuhygieniaa – harjaa hampaat, käytä hammaslankaa ja käy säännöllisesti hammaslääkärissä.

On myös tärkeää tarkkailla ruokavaliota – älä syö liikaa makeisia ja hunajaa ja rajoita pikaruokaa.Kaikki nämä elintarvikkeet edistävät kariesbakteerien lisääntymistä.

Lääkäri totesi, että tutkijat työskentelevät erityisen rokotteen kehittämiseksi hammaskariesta vastaan.Kiinalaiset asiantuntijat ovat tutkimuksen aikana kehittäneet menestyksekkäästi lääkkeen hampaita pilaavia bakteereja vastaan.Se on auttanut hiiriä, mutta ei ole vielä valmis käytettäväksi ihmisillä.

Zuhra Pavlova suositteli turvallisten makeutusaineiden – stevian ja erytrolin käyttöä ennaltaehkäiseviin tarkoituksiin.Ne eivät edistä hammaskarieksen muodostumista.