KotiKeittiön niksitLääkäri nimesi makeat ruoat, jotka eivät aiheuta hampaiden reikiintymistä

Lääkäri nimesi makeat ruoat, jotka eivät aiheuta hampaiden reikiintymistä

Endokrinologi Zukhra Pavlova varoitti aliarvioimasta karieksen uhkaa ja antoi useita vinkkejä tämän taudin ennaltaehkäisyyn.Lääkäri kertoi asiasta Telegram-kanavallaan.

Hänen mukaansa on ensinnäkin noudatettava suuhygieniaa – harjaa hampaat, käytä hammaslankaa ja käy säännöllisesti hammaslääkärissä.

On myös tärkeää tarkkailla ruokavaliota – älä syö liikaa makeisia ja hunajaa ja rajoita pikaruokaa.Kaikki nämä elintarvikkeet edistävät kariesbakteerien lisääntymistä.

Lääkäri totesi, että tutkijat työskentelevät erityisen rokotteen kehittämiseksi hammaskariesta vastaan.Kiinalaiset asiantuntijat ovat tutkimuksen aikana kehittäneet menestyksekkäästi lääkkeen hampaita pilaavia bakteereja vastaan.Se on auttanut hiiriä, mutta ei ole vielä valmis käytettäväksi ihmisillä.

Zuhra Pavlova suositteli turvallisten makeutusaineiden – stevian ja erytrolin käyttöä ennaltaehkäiseviin tarkoituksiin.Ne eivät edistä hammaskarieksen muodostumista.

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

4 KOMMENTIT

  1. Lääkäri Zukhra Pavlova varoitti aliarvioimasta karieksen uhkaa ja antoi useita vinkkejä tämän taudin ennaltaehkäisyyn. On tärkeää noudattaa suuhygieniaa ja tarkkailla ruokavaliota välttäen liiallista makeiden ja pikaruokien syömistä. Turvallisten makeutusaineiden kuten stevian ja erytrolin käyttö on suositeltavaa ennaltaehkäiseviin tarkoituksiin. Tämä auttaa estämään hammaskarieksen muodostumista.

  2. Lääkäri Zukhra Pavlova antoi hyödyllisiä vinkkejä hampaiden reikiintymisen ehkäisyyn. On tärkeää noudattaa suuhygieniaa ja tarkkailla ruokavaliota välttäen liiallista makeisten ja pikaruuan syöntiä. Odotan innolla uuden rokotteen kehittämistä hammaskariesta vastaan!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten