KotiKotitalousvinkitLääkäri nimesi elintarvikkeet, jotka edistävät laadukasta unta

Lääkäri nimesi elintarvikkeet, jotka edistävät laadukasta unta

Täydellinen uni on välttämätöntä hyvälle terveydelle ja aktiiviselle pitkäikäisyydelle, korostaa endokrinologi Catherine Young Telegram-kanavallaan.Monilla ihmisillä on kuitenkin ongelmia, kuten nukahtamisvaikeuksia ja usein toistuvia yöheräämisiä.

Syynä ovat dramaattiset vaihtelut kortisolihormonin tasoissa, joka säätelee kehon vuorokausirytmiä, selittää tohtori Young.Ylimääräinen kortisoli estää aivoja ja kehoa rentoutumasta ja lepäämästä kunnolla yöllä.

Kortisolipiikkien välttämiseksi on tärkeää syödä kunnolla ennen nukkumaanmenoa.Kannattaa esimerkiksi välttää kakkuja ja pastaa, jotka aiheuttavat voimakkaan verensokerin nousun.

Hiilihydraatteja ei kuitenkaan myöskään kannata kokonaan poistaa iltaruokavaliosta.On parempi valita terveellisiä monimutkaisia hiilihydraatteja, jotka antavat energiaa vähitellen koko yön ajan.

Kausittaiset juurekset, kuten punajuuri ja porkkanat, ovat hyvä vaihtoehto, asiantuntija lisää.Tällainen ilta-ateria auttaa poistamaan hormonien vaihtelut ja varmistaa hyvät yöunet aamuun asti.

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten