KotiKotitalousvinkitLääkäri kertoo, miksi on tärkeää kävellä 6 000-8 000 askelta päivässä

Lääkäri kertoo, miksi on tärkeää kävellä 6 000-8 000 askelta päivässä

Lääkärikunnassa on viime aikoina puhjennut keskustelu väitteestä, jonka mukaan ihmisen tulisi kävellä vähintään 10 000 askelta päivässä saavuttaakseen pitkäikäisyyden.Tätä näkemystä kritisoi jyrkästi sosiaalisessa verkostossaan tunnettu endokrinologi Zuhra Pavlova, joka kutsui sitä perusteettomaksi markkinointikikkailuksi.

Tohtori Pavlovan mukaan tällaista väitettä eivät tue tieteellisen tutkimuksen tulokset pitkäikäisyyden alalla.Suoritettujen tutkimusten tietojen perusteella tutkijat ovat tulleet siihen tulokseen, että pitkäikäisyyden lähestymiseksi riittää 6-8 tuhatta askelta päivässä.

Asiantuntija täsmensi, että tämä luku on keskiarvo ja riippuu pitkälti henkilön yksilöllisistä ominaisuuksista ja iästä.Esimerkiksi yli 60-vuotiailla henkilöillä kuolemanriski väheni eniten tällä päivittäisellä askelmäärällä.Mutta nuoremmalle sukupolvelle pidemmät kävelylenkit ovat hyödyllisempiä, tohtori Pavlova sanoi sosiaalisessa verkostossaan.

Samalla endokrinologi korosti, ettei ole tieteellistä näyttöä siitä, että ihmiset, jotka kävelevät useita tuhansia askelia päivässä suositeltua normia enemmän, elävät pidempään.

Yleisesti ottaen Zukhra Pavlovan mukaan meidän tulisi korostaa päivittäisiä aktiivisia kävelylenkkejä, sillä kehomme on alun perin suunniteltu säännölliseen kävelyyn.Paras ohjenuora on oma hyvinvointi, eikä tietyn askelmäärän jahtaaminen, lääkäri tiivisti.

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten