KotiMielenkiintoinenKuoret jäävät pohjalle: kokeneiden emäntien tapa keittää munat oikein

Kuoret jäävät pohjalle: kokeneiden emäntien tapa keittää munat oikein

Keitetyt munat ovat korvaamaton ja tärkeä tuote, jota kotiäidit käyttävät usein ruoanlaitossa.Niiden kuoriminen kuoresta vie kuitenkin paljon aikaa ja vaivaa.Onneksi kokeneet kokit ovat keksineet yksinkertaisen tavan kuoria jopa tusina munia muutamassa sekunnissa.

Keitä munat aluksi tavalliseen tapaan: laita ne kattilaan, täytä se kylmällä vedellä ja laita se tuleen.Kaksi minuuttia kiehumisen jälkeen jokainen muna otetaan varovasti pois ja naputellaan kevyesti kattilan seinämää vasten, jotta kuoreen syntyy halkeama.Tämän jälkeen munat palautetaan takaisin kiehuvaan veteen, kunnes ne ovat täysin kypsiä.

Mikä on temppujen juju?.

Kun munat on keitetty, ne laitetaan lasipurkkiin ja täytetään kylmällä vedellä, ei kuitenkaan ääriään myöten.Purkkia ravistetaan voimakkaasti 10-15 sekunnin ajan kannen ollessa tiiviisti suljettuna.

Tämän seurauksena kuoret irtoavat kokonaan munista ja putoavat purkin pohjalle.Jäljelle jää vain veden valuttaminen ja kuorittujen munien ottaminen ulos.

Tämä yksinkertainen hakkerointi voi säästää paljon aikaa ja vaivaa.Lisäksi voit kuoria kananmunat kokonaisina ilman vaurioita, mikä on erityisen tärkeää, kun valmistat tiettyjä ruokia.Kokeile tätä menetelmää, ja kovaksi keitettyjen munien kuorimisesta tulee nopea ja helppo toimenpide!

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

6 KOMMENTIT

  1. Kiitos vinkistä! Tällä tavalla kovaksi keitetyt kananmunat on helppo kuoria nopeasti. Yritinkin aina ennen kuoria munia käsin ja se vei iäisyyden aikaa. Tästä lähtien käytän tätä menetelmää!

  2. Mun nimen muuten sattumoisin koen ja mun mielestä tämä niksi on todella kätevä! Kokeilen ehdottomasti seuraavalla kerralla kun keitän munia.

  3. Mielestäni tämä on loistava vinkki! Olen aina kammonnut kananmunien kuorimista, mutta tämä menetelmä vaikuttaa todella helpolta ja tehokkaalta. Aion ehdottomasti kokeilla tätä seuraavan kerran keittäessäni munia. Kiitos vinkistä!

  4. Minusta tämä munien kuorimisniksi on loistava! Olen tehnyt tätä jo useamman kerran, ja se todella toimii. Ei enää turhautumista kun kuoret tarttuvat kiinni, vaan nyt munat saa kuorittua nopeasti ja helposti. Aion ehdottomasti suositella tätä kikkaa myös muille kotikokeille!

    • Kuorintatavan hyödyt eivät rajoitu vain ajan ja vaivan säästöön. Tämä menetelmä mahdollistaa myös sen, että kuoret irtoavat helpommin ja siistimmin kuin perinteisellä tavalla. Lisäksi se minimoi munan pinnan vaurioitumisen, joten voit varmistaa kauniit ja ehjät keitetyt munat ruoanlaitossasi. Kokeile rohkeasti ja huomaat, että tämä tapa on todellinen pelastus kotikokeille!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten