KotiMielenkiintoinenKuoret jäävät pohjalle: kokeneiden emäntien tapa keittää munat oikein

Kuoret jäävät pohjalle: kokeneiden emäntien tapa keittää munat oikein

Keitetyt munat ovat korvaamaton ja tärkeä tuote, jota kotiäidit käyttävät usein ruoanlaitossa.Niiden kuoriminen kuoresta vie kuitenkin paljon aikaa ja vaivaa.Onneksi kokeneet kokit ovat keksineet yksinkertaisen tavan kuoria jopa tusina munia muutamassa sekunnissa.

Keitä munat aluksi tavalliseen tapaan: laita ne kattilaan, täytä se kylmällä vedellä ja laita se tuleen.Kaksi minuuttia kiehumisen jälkeen jokainen muna otetaan varovasti pois ja naputellaan kevyesti kattilan seinämää vasten, jotta kuoreen syntyy halkeama.Tämän jälkeen munat palautetaan takaisin kiehuvaan veteen, kunnes ne ovat täysin kypsiä.

Mikä on temppujen juju?.

Kun munat on keitetty, ne laitetaan lasipurkkiin ja täytetään kylmällä vedellä, ei kuitenkaan ääriään myöten.Purkkia ravistetaan voimakkaasti 10-15 sekunnin ajan kannen ollessa tiiviisti suljettuna.

Tämän seurauksena kuoret irtoavat kokonaan munista ja putoavat purkin pohjalle.Jäljelle jää vain veden valuttaminen ja kuorittujen munien ottaminen ulos.

Tämä yksinkertainen hakkerointi voi säästää paljon aikaa ja vaivaa.Lisäksi voit kuoria kananmunat kokonaisina ilman vaurioita, mikä on erityisen tärkeää, kun valmistat tiettyjä ruokia.Kokeile tätä menetelmää, ja kovaksi keitettyjen munien kuorimisesta tulee nopea ja helppo toimenpide!