KotiKodin kukoistusKukat heräävät kirjaimellisesti henkiin: 5 vinkkiä, joilla saat haalistuvan kukkakimpun maljakossa takaisin...

Kukat heräävät kirjaimellisesti henkiin: 5 vinkkiä, joilla saat haalistuvan kukkakimpun maljakossa takaisin elämään

Tuoreista leikkokukista koottu kimppu voi täyttää kodin ainutlaatuisella tuoksulla ja luoda viihtyisän ja juhlavan tunnelman.Usein käy kuitenkin niin, että parin päivän kuluttua ylelliset nuput alkavat haalistua ja menettää alkuperäisen kauneutensa.

Onneksi on olemassa muutamia yksinkertaisia ja tehokkaita ratkaisuja, joiden avulla voit pidentää kukkakimppusi käyttöikää ja pitää sen upean näköisenä pitkään.Oikeanlaisella hoidolla, ravintolisillä ja muutamalla yksinkertaisella niksillä voit pitää kukkasi kirkkaina paljon pidempään kuin tavallisesti.Kokeile seuraavia vinkkejä ja huomaa, miten jopa leikatut nuput voivat säilyttää tuoreutensa ja loistonsa.

Tee ensiksi pitkittäinen 2-4 cm pitkä viilto varsiin.Tämän yksinkertaisen toimenpiteen ansiosta kosteus pääsee paremmin kasvin sisälle ja ravinteet jakautuvat tasaisesti koko varren pituudelle.

Toiseksi täytä maljakko hieman lämmitetyllä vedellä.Lämmin neste liikkuu nopeammin varret alaspäin ja raivaa kasvin johtoreitit, jolloin kosteus pääsee helpommin käsiksi.Älä kuitenkaan liioittele lämpötilaa herkille kukille, kuten tulppaaneille.

Kolmanneksi, valmista erityinen ruokintaliuos kasveille.Voit ostaa kaupasta valmiin seoksen tai valmistaa sen itse yhdistämällä sokeria (energianlähde), sitruunahappoa (happamuudensäätöaine) ja pienen määrän valkaisuainetta (antiseptinen aine).

Neljänneksi, älä odota välitöntä taikaa – kestää jonkin aikaa, ennen kuin kimppu saa takaisin säteilevän ulkonäkönsä.Kukat tarvitsevat ainakin ainakin muutaman tunnin elintoimintojensa palautumiseen.

Viidenneksi, kun hoidat kukkakimppua, leikkaa varsien päät säännöllisesti vinoon poistamalla 1 cm kerrallaan.Näin ne voivat imeä paremmin vettä ja ravinteita.Älä myöskään unohda vaihtaa maljakon liuosta ajoissa.

Kuudenneksi, jos kukat ovat täysin kuihtuneet, upota ne suureen vesiastiaan huoneenlämmössä 30-60 minuutiksi.Tämä ’kylpy’ käynnistää elintärkeät prosessit uudelleen ja auttaa nuppuja elpymään uudelleen.

Toisin sanoen, yksinkertaisten manipulaatioiden avulla voit merkittävästi pidentää elämää ja säilyttää kimppusi koskemattoman kauneuden.Tärkeintä – huolehdi säännöllisesti kukista, tarjoamalla heille tarvittavaa kosteutta, ravitsemusta ja mukavia olosuhteita!

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

7 KOMMENTIT

  1. Todella hyödyllisiä vinkkejä! Olen aina rakastanut pitää kukkakimppuni mahdollisimman pitkään tuoreina ja kauniina. Usein olen kuitenkin taistellut niiden nopean haalistumisen kanssa. Nämä neuvot tulevat varmasti tarpeeseen seuraavan kimpun kanssa. Kiitos vinkistä!

  2. Kukkakimppusi pysyy raikkaana pidempään, kun teet muutaman yksinkertaisen hoidon, kuten varren viillot, lämpimän veden maljakkoon ja erityisen ruokintaliuoksen valmistuksen. Älä kuitenkaan odota välitöntä taikaa, vaan anna kukkien ajan palautua ja säilyttää kauneutensa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten