KotiKeittiön niksitKuinka pelastaa vanhentuvat ruoat: kokeneiden emäntien parhaat niksit

Kuinka pelastaa vanhentuvat ruoat: kokeneiden emäntien parhaat niksit

Usein huolimattomuuden tai kokemattomuuden vuoksi ruoan säilytys alkaa pilaantua ja kuivua.Näyttäisi siltä, että kaikki on menetetty ja ne pitäisi heittää pois.Mutta itse asiassa monet kuivuneet tai hieman pilaantuneet elintarvikkeet voidaan pelastaa, jolloin ne palautuvat tuoreiksi ja mehukkaiksi!

On olemassa useita yksinkertaisia ja tehokkaita tapoja elvyttää vihanneksia, hedelmiä, yrttejä ja jopa juustoa.Tärkeintä on tuntea oikeat tekniikat ja niksit kuhunkin erityistapaukseen.Katsotaanpa tärkeimpiä vaihtoehtoja, miten voit palauttaa eri tuotteiden ulkonäön ja syötävät ominaisuudet, jos ne alkoivat kuivua ja kuihtua.Näitä vinkkejä noudattamalla voit varmasti pelastaa monia herkullisia asioita poisheittämiseltä!

Ensinnäkin pilaantunutta lihaa tai kalaa ei voi enää säästää, niiden syöminen on vaarallista terveydelle.

Toiseksi, kuivatut sitrushedelmät voidaan viipaloida ja pakastaa juomia varten, tämä antaa niille kirkkaan maun.

Kolmanneksi, porkkanoita, selleriä tai retiisejä, jotka ovat alkaneet kuihtua porkkanoita, selleriä tai retiisejä , kannattaa jättää tunniksi kulhoon, jossa on kylmää vettä ja raakaperunan paloja.Tämä ’elvyttää’ vihannekset salaatteja varten.

Neljänneksi vihannesten elvyttämiseen tarvitaan kulho kylmää vettä ja sitruunamehua.Liota jääkaapissa tunnin ajan.

Viidenneksi, tunkkainen lehtisalaatti tulisi kastaa lämpimään veteen pariksi minuutiksi.Lehdistä tulee taas mehukkaita.

Kuudenneksi, kuivattua juustoa voidaan raastaa keittoihin ja pastoihin, ja sen ’elvyttämiseksi’ sitä voi liottaa 30-60 minuuttia lämpimässä maidossa.

Tällaisilla yksinkertaisilla tempuilla voit ’säästää’ monia tuotteita ja välttää ruokahävikkiä.Tärkeintä on tehdä kaikki oikein ja turvallisesti.

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten