KotiKeittiön niksitKuinka keittää pasta niin, ettei se tartu yhteen: kokeneiden kokkien neuvoja

Kuinka keittää pasta niin, ettei se tartu yhteen: kokeneiden kokkien neuvoja

Pastaa pidetään oikeutetusti yhtenä nopeimmista ja helpoimmista valmistettavista ruokalajeista.Mutta moni onnistuu jotenkin pilaamaan jopa tämän tavallisen lisukkeen.Tämän seurauksena pastasta tulee epätoivottavaa – ne tarttuvat yhteen ja muuttuvat yhdeksi massaksi, edes voi ei auta.

Pointti on se, että kattilaan on kaadettava tarpeeksi vettä pastan keittämiseksi.Tämä saattaa vaikuttaa yhdentekevältä – mitä väliä sillä on, jos kaikki pasta peittyy vedellä.

Tosiasiassa pieni vesimäärä osoittautuu sisältävän pastassa liiallisen tärkkelyksen määrän, mikä saa sen tarttumaan yhteen ja pilaa peruuttamattomasti ruoan maun.

Kokeneet kokit varoittavat, että jokaista 100 grammaa pastaa kohti on käytettävä vähintään puoli litraa vettä tai vielä parempi, kokonainen litra.Tarvitset tietenkin suuren kattilan.Pienellä kattilalla ei todennäköisesti saa aikaan maukasta lisuketta.

Älä siis pihistele veden kanssa, sillä se auttaa tekemään yksinkertaisesta lisukkeesta todella ruokahalua herättävän.