KotiMielenkiintoinenEpätavallisia tapoja käyttää hammastikkuja: 15 keittiön ja kodin elämänhakkeria

Epätavallisia tapoja käyttää hammastikkuja: 15 keittiön ja kodin elämänhakkeria

Suuhygienia on tärkeä osa ihmisen terveyttä.Tässä suhteessa terävillä hammastikuilla on korvaamaton rooli, sillä ne auttavat puhdistamaan hampaiden ja ikenien vaikeasti saavutettavat alueet.Näillä hyödyllisillä esineillä on kuitenkin muitakin käyttötarkoituksia, jotka eivät suoraan liity hampaiden harjaamiseen.Katsotaanpa 15 tapaa, joilla kokeneet kotiäidit niitä usein käyttävät.

Ensinnäkin, hammastikkua voidaan käyttää leivonnaisten – esimerkiksi sienikakun – kypsyyden tarkistamiseen.Tätä varten vain puhkaistaan kakku sillä: jos tikulla ei ole jälkiä raa’asta taikinasta, jälkiruoka on valmis.

Toiseksi, ohuet puutikut ovat loistavia varovasti pienten rakojen ja reikien puhdistamiseen – esimerkiksi vempaimien rungossa.Tämä pitää pölyn ja murut poissa sieltä, mikä parantaa tekniikan suorituskykyä.

Kolmanneksi voit käyttää hammastikkua sen määrittämiseen, onko huonekasvien kastelu tarpeen.Riittää, että tikku työnnetään syvälle kukkaruukkuun: jos multa pysyy siinä kosteana, kasvilla on riittävästi vettä toistaiseksi.

Neljänneksi, hammastikut ovat loistavia applikaattoreina pisteliiman levittämiseen – näin voit työskennellä varovasti sotkematta turhia pintoja.

Viidenneksi tikkuja voidaan käyttää murtuneen varren lastan tekemiseen huonekasviin kietomalla hammastikkuja murtumakohdan ympärille ja kiinnittämällä ne teipillä.On mahdollista, että ajan myötä vaurioitunut kudos sulautuu yhteen.

Kuudenneksi, hammastikut ovat hyödyllisiä keittiössä ’jalkoina’, joilla perunoita paistetaan tasaisemmin – niitä voidaan kypsentää ’seisaaltaan’ – ja joilla höyryä voidaan valuttaa kattilasta keittämisen aikana.

Seitsemänneksi hammastikkuja voidaan käyttää pienten vuotojen korjaamiseen puutarhaletkuissa kastelua varten.Työnnä tikku vain reikään, katkaise ylimääräinen osa ja kiedo teippiä vaurion ympärille.

Kahdeksanneksi, hammastikkuja voidaan käyttää lemmikkieläinten kammojen ja harjojen puhdistamiseen – ohuet tikut ovat loistavia vetämään pienimmätkin rönsyt pois hampaista.

Yhdeksänneksi, jos sinun on laitettava mauste , kuten valkosipulinkynsi, ruokaan, jota valmistat, ja poistettava se sitten, laita ainesosa hammastikkuun.Näin se on helppo löytää ja poistaa.

Kymmenenneksi, ennen siementen istuttamista voit käyttää hammastikkuja, joilla voit tehdä maahan syvennyksiä, jotta itäminen olisi tasaisempaa.

Yhdestoista, hammastikut ovat erinomaisia kynttilöiden sytyttämiseen , sillä ne palavat kauemmin kuin tulitikut.

Kahdestoista, niitä voidaan käyttää väliaikaisesti rikkoutuneiden lasien korjaamiseen – korvaa löysä ruuvi tikunpalalla.Se ei tietenkään kestä kauan, mutta se riittää täysimittaiseen korjaukseen asti.

Kolmastoista, hammastikut, hedelmät ja vihannekset tekevät omaperäisiä syötäviä kukkakimppuja – todellinen juhlapöydän koriste!

Neljästoista, hammastikut auttavat pitämään nauhan siistissä kunnossa.Kiedo vain teipin pää tikun ympärille – näin se ei huku kelan sisään.

Viidestoista hammastikkuja voidaan käyttää pienten siementen ja jyvien istutuspaikkojen merkitsemiseen maaperään, jotta niiden itämistä on myöhemmin helpompi seurata.

Kuten huomaatte, pieniä puutikkuja voidaan haluttaessa käyttää hyvin epätavallisella ja hyödyllisellä tavalla.

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

4 KOMMENTIT

  1. Suunhygienia on minusta äärimmäisen tärkeää, ja olen iloinen, että hammastikuilla on muitakin käyttötarkoituksia kuin hampaiden puhdistus. Itse olen käyttänyt hammastikkuja apuna leivonnaisten kypsyyden tarkistamiseen ja olen yllättynyt, miten monipuolisia ne voivat olla kodin askareissa.

  2. Hammastikut ovat todella monipuolisia! En tiennytkään, että niitä voi käyttää niin moniin eri tarkoituksiin. Itse olen aina käyttänyt niitä vain hampaiden puhdistukseen, mutta nyt täytyy ehdottomasti kokeilla muutamaa näistä vinkeistä.

  3. Hammastikkuja voidaan hyödyntää monin eri tavoin, ei pelkästään hampaiden puhdistukseen. On mielenkiintoista, miten monipuolinen käyttötarkoitus tällä pienellä esineellä voi olla keittiössä ja kodissa. Olen itse tehnyt hammastikuista monia käteviä apuvälineitä arjessa!

  4. Hammastikkujen monipuolinen käyttö on todella kiinnostavaa! On hienoa nähdä, miten yksi pieni esine voi olla hyödyllinen monissa eri tilanteissa kotona. Itsekin olen käyttänyt hammastikkuja apuna monissa askareissa, ja nämä vinkit innostivat kokeilemaan uusia tapoja hyödyntää niitä. Kiitos ja lisää tällaisia vinkkejä! 🙂

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten