KotiKeittiön niksitÄlä koskaan pese näitä elintarvikkeita: Näin kokeneet emännät neuvovat käsittelemään lihaa ja...

Älä koskaan pese näitä elintarvikkeita: Näin kokeneet emännät neuvovat käsittelemään lihaa ja siipikarjaa

Ennen ruoanvalmistusta on hyvä tietää, mitkä elintarvikkeet on ehdottomasti pestävä ja mitä elintarvikkeita ei saa pestä.Virheellinen käsittely voi johtaa vaarallisten bakteerien lisääntymiseen ja ruoan pilaantumiseen.Katsotaanpa perussääntöjä eri elintarvikkeiden pesemisestä keittiössä.

Ensinnäkin, lihaa ja siipikarjaa ei saa koskaan pestä.Niiden pinnalla on paljon bakteereja, jotka leviävät ympäri keittiötä, kun peset ne.Joten älä huoli – lämpökäsittely tappaa ne aikanaan.

Toiseksi, myöskään pastaa ei pidä pestä.Se huuhtoo pois keittämiseen tarvittavan tärkkelyksen.Upota pasta heti kiehuvaan veteen.

Kolmanneksi, älä pese munia – bakteerit voivat päästä kuoren huokosten läpi.

Neljänneksi sienet huuhdellaan ja pyyhitään vain ennen ruoanlaittoa.Ei upoteta veteen!

Viidenneksi, muista aina pestä vihannekset, hedelmät, riisi ja säilykkeet.

Se, miten huolellisesti valitsemme ja käsittelemme elintarvikkeita, määrittää lopputuloksen.Huolimattomuus voi johtaa ruokamyrkytykseen ja muihin ikäviin seurauksiin.Siksi on niin tärkeää tuntea ja noudattaa tiukasti suosituksia siitä, miten eri ainesosia käsitellään, miten ne pestään, puhdistetaan ja leikataan.Tämä koskee sekä tuoreita että säilykkeitä ja kypsennettyjä elintarvikkeita.

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten