KotiKäyttötarkoituksetÄlä kiirehdi heittämään banaaninkuoria pois: 3 hyödyllistä käyttötarkoitusta kotitaloudessa

Älä kiirehdi heittämään banaaninkuoria pois: 3 hyödyllistä käyttötarkoitusta kotitaloudessa

Banaanit eivät ole vain herkullinen ja terveellinen hedelmä, vaan myös arvokas resurssi huonekasvien kunnon parantamiseen.Tosiasia on, että banaanin kuori sisältää monia ravintoaineita, joita voidaan menestyksekkäästi käyttää kukkien ruokintaan.

Ensinnäkin voit yksinkertaisesti murskata banaaninkuoren ja levittää sen tasaisesti kukkaruukkujen mullan pinnalle.Tämä parantaa mullan laatua ja auttaa sitä säilyttämään kosteutta pidempään.

Toiseksi voit kaataa vettä hienonnettujen kuorien päälle ja antaa niiden imeytyä muutaman päivän ajan.Tuloksena syntyvä banaani-infuusio tulisi myöhemmin kastella sisäkasveille – se on niille erinomaista rehua.

Kolmanneksi banaaninkuoria voidaan käyttää kompostin ainesosana.Kun ne muutetaan humukseksi, ne toimivat myös hyvänä lannoitteena kukillesi.

Puutarhurit sanovat, että sen sijaan, että heität banaaninkuoret pois sen jälkeen, kun hedelmäliha on syöty, voit käyttää niitä hyödyksesi huonekasvien – ruusujen, gladiolusten, orvokkien ja monien muiden kanssa.

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

4 KOMMENTIT

  1. En todellakaan tiennyt, että banaaninkuoria voisi hyödyntää noin monipuolisesti! Täytyy ehdottomasti kokeilla näitä vinkkejä omassa kotitaloudessa. Kiitos vinkistä!

  2. Banaaninkuoria kannattaa todellakin hyödyntää kotitaloudessa monin tavoin! Kierrätys on tärkeää myös puutarhanhoidossa ja banaaninkuoret voivat todella tehdä ihmeitä kasveille. Loistava vinkki!

  3. Älämölö, onpa mielenkiintoinen artikkeli! En ole koskaan ajatellut banaaninkuorien hyödyntämistä kasvien hoidossa, mutta nyt täytyy kokeilla. Kiitos vinkistä!

  4. Banaaninkuoria ei kannata heittää pois turhaan! Niistä saa arvokkaita ravinteita huonekasveille, ja ne voivat parantaa mullan laatua sekä toimia hyvänä lannoitteena. Itse olen saanut erinomaisia tuloksia käyttämällä banaaninkuoria sisäkasvieni hoidossa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten