KotiMielenkiintoinenÄlä heitä vanhoja muovikansia pois: kokeneet emännät ovat löytäneet niille 7 käyttötarkoitusta

Älä heitä vanhoja muovikansia pois: kokeneet emännät ovat löytäneet niille 7 käyttötarkoitusta

Nykymaailmassa muovijätteen aiheuttama ympäristön pilaantumisen ongelma on akuutimpi kuin koskaan.Joka päivä kaatopaikoille päätyy tonneja muovia, mikä aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa luonnolle.Voimme kuitenkin edistää ekologian säilymistä olemalla säästäväisiä ja kekseliäitä.

Yksi tapa on käyttää uudelleen muovipurkkien kannet, jotka usein unohtuvat ja jäävät tarpeettomiksi.Itse asiassa näille huomaamattomille esineille on monia käytännöllisiä käyttötarkoituksia, jotka pidentävät niiden elinkaarta ja vähentävät jätettä.

Ensinnäkin kestävästä muovista valmistettu kansi voi korvata leikkuulaudan, kun sinun täytyy paloitella ruokaa tai esimerkiksi viipaloida kanafileitä.

Toiseksi , tukeva kansi voi toimia erinomaisena välineenä, jolla puhdistetaan kiinni palaneet ruokajäämät pannulta, lautaselta tai leivinpelliltä ja korvataan perinteiset kaapimet.

Kolmanneksi , neulottaessa kansi auttaa välttämään langan sotkeutumista.Leikkaa yksinkertaisesti reikä keskelle ja työnnä langan pää siihen.

Neljänneksi muovikorkki voi olla kätevä, kun haluat nopeasti harjata jään pois ikkunasta tai auton ikkunoista, jos sinulla ei ole käden ulottuvilla raaputusliinaa.

Viidenneksi , kannet voivat olla hyvä korvike kuumille kattiloille ja pannuille.

Kuudenneksi , kannet ovat käteviä luovuuden pienten osien, kuten helmien, paljettien, nappien ja painikkeiden säilytykseen.

Seitsemäs , muovikansi on kätevä leivonnan aikana, jos sinun täytyy leikata taikinasta ympyrä.

Kuten huomaat, muovikansille, joita yleensä pidetään tarpeettomana roskana, löytyy itse asiassa monia käytännöllisiä käyttötarkoituksia jokapäiväisessä elämässä.Olemalla kekseliäs ja säästäväinen vähennät paitsi jätettä myös säästät rahaa käyttämällä kansioita erikoislaitteiden sijaan.Tärkeintä on kohdella muovia viisaasti ja huolehtia luonnosta, jolloin ympäristöön kohdistuvat kielteiset vaikutukset jäävät mahdollisimman vähäisiksi!

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

7 KOMMENTIT

  1. Itse asiassa näille huomaamattomille esineille on monia käytännöllisiä käyttötarkoituksia, jotka pidentävät niiden elinkaarta ja vähentävät jätettä. Ensinnäkin kestävästä muovista valmistettu kansi voi korvata leikkuulaudan, kun sinun täytyy paloitella ruokaa tai esimerkiksi viipaloida kanafileitä. Toiseksi, tukeva kansi voi toimia erinomaisena välineenä, jolla puhdistetaan kiinni palaneet ruokajäämät pannulta, lautaselta tai leivinpelliltä ja korvataan perinteiset kaapimet. Kolmanneksi, neulottaessa kansi auttaa välttämään langan sotkeutumista. Leikkaa yksinkertaisesti reikä keskelle ja työnnä langan pää siihen. Neljänneksi muovikorkki voi olla kätevä, kun haluat nopeasti harjata jään pois ikkunasta tai auton ikkunoista, jos sinulla ei ole käden ulottuvilla raaputusliinaa. Viidenneksi, kannet voivat olla hyvä korvike kuumille kattiloille ja pannuille. Kuudenneksi, kannet ovat käteviä luovuuden pienten osien, kuten helmien, paljettien, nappien ja painikkeiden säilytykseen. Seitsemäs, muovikansi on kätevä leivonnan aikana, jos sinun täytyy leikata taikinasta ympyrä. Kuten huomaat, muovikansille, joita y …

  2. Itse olen aina pitänyt vanhojen muovikansien hyödyntämistä tärkeänä tapana vähentää jätettä ja olla ekologisempi. Mukava lukea, että myös muut ovat löytäneet niille monia hyödyllisiä käyttötarkoituksia! Ympäristön suojeleminen ja kestävä kehitys ovat kaikkien vastuulla, joten kannattaa ehdottomasti ottaa vinkit talteen ja hyödyntää vanhat muovikannet uudelleen eri tarkoituksiin.

  3. Onpa mielenkiintoisia käyttötapoja vanhoille muovikansille! Itsekin olen aina ajatellut niiden olevan tarpeettomia, mutta näiden vinkkien myötä aion ehdottomasti hyödyntää niitä uudelleen keittiössä. Kiitos vinkistä!

    • Kyllä, ehdottomasti! Muovikansilla on lukuisia muitakin käyttötarkoituksia. Voit esimerkiksi käyttää niitä askartelussa koristeluun, askarrella niistä pieniä säilytysrasioita tai järjestää niillä pienten tavaroiden säilytystä. Myös puutarhassa ne voivat olla hyödyllisiä esimerkiksi kasvien suojana tai taimien tukemisessa. Kokeile rohkeasti uusia tapoja hyödyntää vanhoja muovikansia!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten