KotiKeittiön niksitÄlä heitä vanhoja lautasia pois: 10 hyödyllistä tapaa käyttää niitä kotona ja...

Älä heitä vanhoja lautasia pois: 10 hyödyllistä tapaa käyttää niitä kotona ja kodissa

Nykymaailmassa kiinnitetään paljon huomiota ympäristöasioihin ja kulutuksen vähentämiseen.Monet meistä haluavat löytää vanhoille esineille uusia käyttötarkoituksia pidentääkseen niiden elinkaarta ja vähentääkseen jätteiden määrää.Vanhat tai säröillä olevat lautaset – kuuluvat tällaisiin esineisiin, jotka usein heitetään pois ajattelematta.

Mutta itse asiassa niistä voi tulla materiaalia, josta voi luoda paljon kauniita ja hyödyllisiä asioita.Tässä artikkelissa esittelemme 10 luovaa lifehackia, joiden avulla voit muuttaa vanhat lautaset joksikin uudeksi ja mielenkiintoiseksi.

Ensinnäkin voit tehdä värikkäitä ja ainutlaatuisia kuumia aluslautasia rikkinäisistä lautasista.Kiedo yksinkertaisesti lankaa sirpaleiden ympärille tai liimaa ne korkki- tai puupohjaan.

Toiseksi, vanhat lautaset sopivat erinomaisesti kasviastioiden pidikkeiksi – aseta vain kukka-, yrtti- tai mehikasviastiat niiden päälle.

Kolmanneksi, useista lautasista voi tehdä omaperäisen maljakon tai kynttilänpidikkeen.Liimaa ne yhteen ja koristele ne mieleiseksesi.

Neljänneksi suuret litteät lautaset toimivat hyvinä tarjottimina pöydän kattamiseen tai välipalojen tarjoiluun.

Viidenneksi maalaa vanhat lautaset maaleilla tai tusseilla ja käytä niitä koristeellisina jalustoina tai paneeleina seinällä.

Kuudenneksi, voit tehdä vanhoista lautasen sirpaleista mosaiikkeja ja koristella niillä valokuvakehyksiä, peilejä tai huonekaluja.

Seitsemänneksi, vanhoista lautasista voi tehdä omaperäisiä tuulikelloja puutarhaan tai parvekkeelle.Rei’itä reunat ja ripusta ne narujen tai langan varaan.Tuuli luo miellyttävän melodian keramiikan helinästä.

Kahdeksanneksi, suuret koristeelliset lautaset toimivat keittiössäsi upeina kattiloiden ja pannujen kansijoina.Aseta vain päälle ja ruokasi pysyy lämpimänä pidempään.

Yhdeksänneksi, useista erikokoisista lautasista ja kulhoista voidaan tehdä omaperäinen linnunruokinta.Liimaa ne yhteen jättäen aukkoja, jotta linnut voivat lentää sisään, ja kaada sisälle siemeniä.

Kymmenenneksi, vanha lautanen, jossa on kaunis kuvio tai kuvio, on loistava pohja peilin tekemiselle.Aseta vain peililevy sisään ja koristele kehys mieleiseksesi.

Kuten huomaat, vanhat lautaset eivät ole pelkkää roskaa, vaan luovuuden lähde, josta voi luoda kauniita ja hyödyllisiä asioita.Kokeilemalla näitä flyhackeja, et vain toteuta luovaa potentiaaliasi, vaan myös säästät rahaa.Kun sinulla on seuraavan kerran rikkinäinen tai kyllästynyt lautanen – muista nämä ideat ja anna sille uusi elämä!