KotiKodin kukoistusÄlä heitä vanhoja kirjoja pois: 11 omaperäistä tapaa käyttää niitä kotona

Älä heitä vanhoja kirjoja pois: 11 omaperäistä tapaa käyttää niitä kotona

Kirjat ovat aina olleet ja ovat edelleen olennainen osa elämäämme.Jopa digitaalitekniikan aikakaudella kirjallisten teosten paperiversiot eivät menetä merkitystään.Ajan myötä hyllyihin kertyy kuitenkin paljon vanhoja kirjoja, jotka on jo luettu tai joita ei enää jostain syystä tarvita.Sen sijaan, että heittäisit ne pois, voit antaa niille toisen elämän ja muuttaa ne omaperäisiksi ja hyödyllisiksi sisustusesineiksi.

Ensinnäkin, vanha kirja on erinomainen arvoesineiden kätkö.Sinun tarvitsee vain leikata varovasti ontto kolo sen sisälle ja jättää kansi ehjäksi.Tällaisesta hyllyllä olevasta huomaamattomasta laatikosta tulee luotettava säilytyspaikka tärkeille pikkuesineille.

Toiseksi kirjat ovat erinomaisia kaikenlaisten huonekalujen valmistamiseen.Voit esimerkiksi käyttää niitä nojatuolin päämateriaalina liimaamalla kerroksittain kirjasivuja puurunkoon.Kirjoista ja lehdistä voi tehdä tyylikkään sohvapöydän.

Kolmanneksi kirjoista voidaan tehdä tukeva rakenne seinäkelloa tai lattiavalaisinta varten.Kun kirjapinoon porataan yksinkertaisesti reikä, valaisimen elementit viedään sen läpi.

Neljänneksi, jotkin kirjan osat, kuten sidonta, selkämys tai kansi, soveltuvat sisätilojen erilaisten esineiden koristeluun.Esimerkiksi laatikon näkyvä puoli tulisi peittää niillä, tai kirja tulisi sisällyttää sisustukseen kehyksen sijaan.

Viidenneksi, kirjat ovat erinomaisia erilaisiin huonekalujen elementteihin.Ne on liimattava tiiviisti yhteen alustaksi.Sen päälle voi laittaa erilaisia esineitä.Esimerkiksi kirjoista ja lehdistä voi tehdä baarin, yöpöydän tai hyllyn.

Kuudenneksi, kirjat ovat loistava materiaali epätavallisen työpöydän tekemiseen.Liimaa ne vain useassa kerroksessa laudan päälle, niin saat pöytälevyn ja jalat.

Seitsemänneksi, kirjapinoista saa upean omaperäisen sängynpäädyn.Ne kannattaa liimata vanerilevylle ja kiinnittää seinälle.Kirjoja voi käyttää myös sängyn alustana.

Kahdeksanneksi, alkuperäisen sisustuksen ystäville sopii sommitelma, jossa on kasvi ruukussa vanhasta kirjasta.Riittää, että siihen tehdään reikä astiaa varten ja istutetaan kukkia.

Yhdeksäs, kirjapuffit — toinen tapa tehdä sisätiloista viihtyisiä.Kiinnitä kirjapino vyöllä, laita tyyny päälle.Turvallisuuden lisäämiseksi tee puinen pohja.

Kymmenenneksi, kirjoja voidaan myös käyttää materiaalina alkuperäisten kellojen valmistuksessa.Riittää, että kellomekanismi asetetaan kirjan sivuihin leikattuun reikään, ja viisarit pujotetaan kannen läpi.

Yhdestoista: Rikkinäisen kirjan kannesta saa loistavan pohjan hienolle käsilaukulle.Lisämateriaaleja tarvitaan nahkaa tai kangasta sivuille, kahvat toisesta laukusta ja vetoketju tai napit sulkimeen.

Vanhoista tarpeettomista kirjoista voi siis hyvinkin tehdä mielenkiintoisia ja käyttökelpoisia tavaroita kotiin, kun osoittaa hieman mielikuvitusta ja taitoa.Tärkeintä on, ettei pelkää kokeilla!

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten