KotiKotitalousvinkitÄlä heitä pois vanhentuneita tuotteita: 6 lifehackia kotiin, kotitalouteen ja kauneudenhoitoon

Älä heitä pois vanhentuneita tuotteita: 6 lifehackia kotiin, kotitalouteen ja kauneudenhoitoon

Ei ole harvinaista, että kotiin kertyy elintarvikkeita, joiden säilyvyysaika on lopussa.On tavallista heittää ne pois, mutta se on tuhlausta.Itse asiassa monet näistä tuotteista voidaan käyttää muulla tavoin! Katsotaanpa joitakin tärkeimpiä käyttökohteita.

Ensinnäkin vanhentunut majoneesi sopii hyvin puhdistukseen.Voit helposti poistaa teippiä tai etikettejä, poistaa raitoja ja tahroja ruostumattomasta teräksestä valmistetuista astioista.Majoneesin avulla pääset eroon myös puuhuonekalujen kuppiympyröistä.Siitä on hyötyä myös huonekasvien hoidossa.

Toiseksi vanhentunut jauhettu kahvi on erinomainen ainesosa kotikylpylässä.Siitä saa ihanan kuorinnan vartalolle ja kasvoille.Ja 20 minuutin huuhtelu kahvinporoilla hiusten pesun jälkeen tekee niistä kiiltävät ja silkkiset.

Kolmanneksi kivettynyttä sokeria voi pehmentää leivänpalalla tai omenalla – laita ne vain samaan purkkiin.Tai jos se ei liiku lainkaan, jauhetaan se tehosekoittimessa.Tällainen sokeri on edelleen hyvä leivontaan ja juomien valmistukseen sekä kuorinta-aineeksi.

Neljänneksi fermentoitu kreikkalainen jogurtti on erinomainen raaka-aine kosmeettisten naamioiden valmistukseen.Sitä voidaan käyttää sekä ihon että hiusten puhdistamiseen ja ravitsemiseen.Jogurttinaamiot tekevät ihosta hehkuvan ja hiuksista silkkiset.

Viidenneksi ylikypsä avokado on erinomainen ainesosa naamioihin ja kuivien hauraiden hiusten hoitoon, sillä se on erittäin ravitseva ja terveellinen tuote.

Kuudenneksi, käynyt maito on hyödyllistä leivonnassa – siitä saa pannukakkuja ja pannukakkuja.Sitä voi käyttää myös lihan marinadina tai siitä voi tehdä raejuustoa.

Kuten huomaat, monet vanhentuneet tuotteet voidaan ottaa hyötykäyttöön! Olisi sääli heittää pois näin hyödyllisiä asioita.

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten