KotiKeittiön niksitÄlä heitä pois teekeittoa: 5 hyötyä sen käytöstä mökillä ja kotona

Älä heitä pois teekeittoa: 5 hyötyä sen käytöstä mökillä ja kotona

Kuka olisi uskonut, että teetä sisältävä haudutus, jonka olemme tottuneet heittämään roskiin, sisältää itse asiassa hämmästyttäviä mahdollisuuksia niin puutarhassa kuin keittiöpuutarhassa.

On käynyt ilmi, että käytetty teetä hautua – on yksinkertaisesti aarreaitta ravinteita ja ihanteellinen luonnollinen ruoka kasveillesi! Erityisesti suurilehtisessä teessä on suurin pitoisuus hyödyllisiä mikroelementtejä.

Ensinnäkin se sisältää sellaisia kasvien kasvulle välttämättömiä aineita kuin kalsiumia, magnesiumia, mangaania, natriumia ja rautaa.Voitteko kuvitella, millaisen vitamiini- ja kivennäisaineboostin kasvinne saavat?

Toiseksi jätetee sisältää runsaasti tanniineja, jotka edistävät orgaanisen jätteen nopeaa hajoamista ja nopeuttavat kompostin kypsymisprosessia.Lisää siis teetä haudutettuna kompostiin – ja se on valmis muutamassa viikossa!

Kolmanneksi teellä on kyky karkottaa tuholaisia.Ruiskuttamalla teetä kasvien lehdille tai niiden lähellä olevaan maaperään pääsee eroon joistakin tuholaisista, kuten kirvoista tai muurahaisista.Teen tanniinit karkottavat hyönteisiä.

Neljänneksi, luonnollisia rikkakasvien torjunta-aineita voidaan valmistaa haudutuksen avulla.Keitto yhdistettynä etikkaan tai suolaan voi muodostaa perustan omille bioherbisidien rikkakasvien torjuntaan.Tällaiset tuotteet ovat ympäristöystävällisiä ja turvallisia kasveille.

Viidenneksi voit pelastaa kasvit antamalla niille erityisiä teepohjaisia pakkauksia.Jos kasvi on sairas tai sen varsi tai lehti on vahingoittunut, voit tehdä jäähtyneestä keitoksesta puristeen.Tämä nopeuttaa paranemista ja elvyttää kasvia teen sisältämien ravinteiden ansiosta.

Nyt siis tiedämme, että poisheitetty teekeitto – ei ole jätettä, vaan aarreaitta puutarhaan, jota on synti olla käyttämättä viisaasti kasviensa hyväksi!

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten