KotiKeittiön niksitÄlä heitä pois sitruunankuorta: 7 hyödyllistä lifehackia kotiin ja keittiöön

Älä heitä pois sitruunankuorta: 7 hyödyllistä lifehackia kotiin ja keittiöön

Kun puristamme sitruunasta mehun, sen kuori päätyy yleensä roskiin.Mutta turhaan heitämme tämän arvokkaan luonnon raaka-aineen niin ajattelemattomasti pois! Kävi ilmi, että sitruunan kuori voi olla erittäin hyödyllinen kotitaloudessa monien ongelmien ratkaisemisessa.

Olemme laatineet 7 mielenkiintoista vinkkiä siitä, miten voit käyttää sitruunankuorta ympäri taloa siivoukseen, ilman raikastamiseen, käsien ihonhoitoon ja paljon muuta.Yksinkertaisia mutta tehokkaita niksejä!

Ensinnäkin, sitruunan kuori voi tehokkaasti puhdistaa lavuaarin tai kylpyammeen liasta ja plakista.Riittää, että ripottelet pinnalle ruokasoodaa ja hierot sitruunaa.

Toiseksi nämä aromaattiset kuoret auttavat pääsemään eroon epämiellyttävistä keittiön hajuista tai täyttävät koko talon raikkaudella, kun ne sijoitetaan huoneeseen.Kun kuoret ovat kuivuneet, ne voidaan korvata tuoreilla.

Kolmanneksi, sitruunankuoren hierominen leikkuulautoihin desinfioi ne hyvin sitruunahapon ansiosta.

Neljänneksi, tällaista kuorta voidaan käyttää mikroaaltouunin puhdistussienen sijasta ja poistaa rasvainen lika.

Viidenneksi kuori auttaa pääsemään nopeasti eroon epämiellyttävästä kalan tai valkosipulin hajusta käsien iholla.

Kuudenneksi, sitruunankuorien sekoittaminen etikkaan ja veteen tekee loistavan monikäyttöisen pesuaineen koko talon puhdistamiseen.

Seitsemänneksi, liottamalla sitruunankuorta vedenkeittimessä tai kahvipannussa voi turvallisesti poistaa kalkkia niiden sisäseinämistä.

Kuten näet, on epäreilua aliarvioida nöyrää sitruunankuorta ja heittää se heti pois sitrushedelmien käytön jälkeen.Tämä luonnontuote voi helpottaa merkittävästi monia kotitaloustehtäviä.Ja mikä tärkeintä – turvallinen terveydelle ja ympäristöystävällinen!

Quelle: