KotiKeittiön niksitÄlä heitä pois sitruunankuorta: 7 hyödyllistä lifehackia kotiin ja keittiöön

Älä heitä pois sitruunankuorta: 7 hyödyllistä lifehackia kotiin ja keittiöön

Kun puristamme sitruunasta mehun, sen kuori päätyy yleensä roskiin.Mutta turhaan heitämme tämän arvokkaan luonnon raaka-aineen niin ajattelemattomasti pois! Kävi ilmi, että sitruunan kuori voi olla erittäin hyödyllinen kotitaloudessa monien ongelmien ratkaisemisessa.

Olemme laatineet 7 mielenkiintoista vinkkiä siitä, miten voit käyttää sitruunankuorta ympäri taloa siivoukseen, ilman raikastamiseen, käsien ihonhoitoon ja paljon muuta.Yksinkertaisia mutta tehokkaita niksejä!

Ensinnäkin, sitruunan kuori voi tehokkaasti puhdistaa lavuaarin tai kylpyammeen liasta ja plakista.Riittää, että ripottelet pinnalle ruokasoodaa ja hierot sitruunaa.

Toiseksi nämä aromaattiset kuoret auttavat pääsemään eroon epämiellyttävistä keittiön hajuista tai täyttävät koko talon raikkaudella, kun ne sijoitetaan huoneeseen.Kun kuoret ovat kuivuneet, ne voidaan korvata tuoreilla.

Kolmanneksi, sitruunankuoren hierominen leikkuulautoihin desinfioi ne hyvin sitruunahapon ansiosta.

Neljänneksi, tällaista kuorta voidaan käyttää mikroaaltouunin puhdistussienen sijasta ja poistaa rasvainen lika.

Viidenneksi kuori auttaa pääsemään nopeasti eroon epämiellyttävästä kalan tai valkosipulin hajusta käsien iholla.

Kuudenneksi, sitruunankuorien sekoittaminen etikkaan ja veteen tekee loistavan monikäyttöisen pesuaineen koko talon puhdistamiseen.

Seitsemänneksi, liottamalla sitruunankuorta vedenkeittimessä tai kahvipannussa voi turvallisesti poistaa kalkkia niiden sisäseinämistä.

Kuten näet, on epäreilua aliarvioida nöyrää sitruunankuorta ja heittää se heti pois sitrushedelmien käytön jälkeen.Tämä luonnontuote voi helpottaa merkittävästi monia kotitaloustehtäviä.Ja mikä tärkeintä – turvallinen terveydelle ja ympäristöystävällinen!

Quelle:

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

7 KOMMENTIT

  1. Sitruunan kuorta ei todellakaan kannata heittää pois turhaan! Se on monipuolinen apuri kodin siivouksessa ja hajujen poistamisessa. Kiitos vinkistä, näitä täytyy ehdottomasti kokeilla!

    • Kiitos kommentistasi, MiiaKukka123! Sitruunankuorelle on todellakin monia muitakin käyttötapoja. Voit esimerkiksi käyttää sitä leivonnaisten koristeena raastettuna, valmistaa sitruunankuoresta aromikasta teejuomaa tai lisätä sitä ruokiin antamaan raikasta makua. Sitruunankuori toimii myös mainiona raaka-aineena erilaisten marinadien ja kastikkeiden valmistuksessa. Toivottavasti näistä vinkeistä oli iloa!

  2. Kuvittele, että kaikki nämä vuodet olen heittänyt sitruunankuoret roskiin! Nyt näitä vinkkejä luettuani aion ehdottomasti hyödyntää sitruunan kuorta monipuolisemmin kotona. Kiitos hyödyllisistä neuvoista!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten