KotiKäyttötarkoituksetÄlä heitä pois munankuoria: 10 hyödyllistä käyttötarkoitusta kotitaloudessa

Älä heitä pois munankuoria: 10 hyödyllistä käyttötarkoitusta kotitaloudessa

Ennen kuin heität munankuoret käytön jälkeen pois, kannattaa miettiä niiden uudelleenkäyttöä.Hauraista kuorista voi olla hyötyä monissa eri tilanteissa taimien kasvattamisesta kasvien hoitoon.Katsotaanpa 10 suosittua tapaa käyttää munankuoria arjessa.

Ensinnäkin kuorien ansiosta on mahdollista hoitaa kasveja tiettyjä tauteja vastaan , kuten mustajalkavikaa vastaan.

Toiseksi kuoret ovat hyvä orgaaninen lannoite, joka sisältää kalsiumia ja hivenaineita.Se on hyvä nestemäisenä lannoitteena ja kuivajauheena.

Kolmanneksi kuorijauhe auttaa torjumaan tuholaisia – etanoita, etanoita, ristikukkaisia kirppuja.Ja suuret palat karkottavat myyrät ja varikset.

Neljänneksi munankuoria voidaan käyttää löysentämään ja parantamaan raskaiden savimaiden rakennetta.Tätä tarkoitusta varten se murskataan ja lisätään maaperään.

Viidenneksi kuorista valmistetaan jauhoja, joita käytetään happamien maiden hapettumisen estämiseen ja joita käytetään kaivettaessa tai kuoppiin.

Kuudenneksi kuoria voidaan käyttää multaamaan maata rikkaruohojen torjumiseksi.

Seitsemänneksi suuria paloja käytetään ruukkujen salaojitukseen ja istutukseen.

Kahdeksanneksi kuoret voidaan lisätä kompostiin sen rakenteen parantamiseksi.

Yhdeksänneksi kuorissa voi kasvattaa taimia.

Kymmenes, sen jauhot nopeuttavat siementen itämistä.

Asiantuntijoiden mukaan kuori on hyödyllistä materiaalia puutarhaan ja kasvimaalle, jota ei pitäisi heittää pois.