KotiKotitalousvinkitÄlä heitä pistaasinkuoria pois: 5 hyödyllistä tapaa käyttää niitä kotona

Älä heitä pistaasinkuoria pois: 5 hyödyllistä tapaa käyttää niitä kotona

Rapeat ja tuoksuvat pistaasipähkinät ovat monien suosikkiherkku.Syömme ne minuuteissa, ja yleensä heitämme kuoret pois ajattelematta, mitä niille voi tehdä.Mutta käy ilmi, että käytetyt pistaasinkuoret eivät ole lainkaan turhaa roskaa, vaan arvokasta materiaalia, joka tulee tarpeeseen kotona ja maaseudulla.

Pistaasinkuoret eivät ole pelkkää jätettä, vaan käyttökelpoista materiaalia, jota voidaan käyttää talossa ja maaseudulla.Tällä ensi silmäyksellä huomaamattomalla kuorella on paljon mahdollisuuksia askarteluhankkeissa ja maaperän lannoittamisessa.Voit helposti sytyttää nuotion, luoda koristeellisen kynttilänjalan ja jopa kasvattaa runsaan sadon.

Ensinnäkin pistaasinkuoria voidaan käyttää tulen sytyttämiseen.Se palaa hyvin, mutta se kannattaa kääriä ensin sanomalehteen, jotta kuori ei puhkea.

Toiseksi pistaasinkuorista saa erinomaista multaa penkkeihin.Se on sekoitettava puuhakkeeseen, lehtiin tai muuhun orgaaniseen materiaaliin.Tämä multa rikastuttaa maaperää hitaasti ravinteilla.

Kolmanneksi munankuoret sopivat ruukkujen täyteaineeksi ruukkuihin, joissa on huonekasveja.Se luo salaojituskerroksen ruukun pohjalle ja säästää multaa.

Neljänneksi kompostiin tulisi lisätä kuoria, jotta se rikastuisi hyödyllisillä aineilla.Totta, sen hajoaminen kestää noin vuoden.

Viidenneksi, kuorista voi tehdä alkuperäisen kynttilänpidikkeen.Ota esimerkiksi tiheää pahvia laatikosta.Leikkaa kaksi samanlaista ympyrää, joiden halkaisija on noin 15-20 cm.Ympyrät liimataan yhteen, jotta saadaan yksi paksu pohja tulevaa lamppua varten.Seuraavaksi pohja on liimattava säkkikankaalla, pellavalla tai puuvillakankaalla – tämä antaa rakenteelle esteettisemmän ilmeen.Valaisimen reunat voidaan koristella naruista tai köydestä tehdyllä palmikolla.

Kun pohja on valmis, tee keskelle ontelo kynttilää varten.Kynttilän pitäisi mahtua tiiviisti siihen.Jäljelle jäävä tila pohjan sisällä täytetään pistaasinkuorilla.Se on tiivistettävä huolellisesti ja tiiviisti, jotta se ei valu ulos.Voit levittää hieman liimaa pohjan sisäseinämiin, jolloin kuori kiinnittyy tukevasti.

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

7 KOMMENTIT

    • Kyllä, pistaasinkuorien käyttö kotona on yllättävän monipuolista! Voit hyödyntää niitä esimerkiksi tulen sytyttämisessä, maaperän lannoituksessa ja jopa koriste-esineiden valmistuksessa. Pistaasinkuoret sisältävät arvokasta materiaalia, joka voi edistää kasvien kasvua ja tuottaa hyötyä kotitaloudessa. Maaperän lannoituksessa ne voivat hitaasti vapauttaa ravinteita ja parantaa maan rakennetta. Kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä vinkkejä!

    • Kiitos kommentistasi, Mari63! Kyllä, pistaasinkuoret ovat todella monipuolisia kotona käytettäessä. Ne voivat toimia erinomaisena materiaalina moniin askarteluhankkeisiin ja maaperän lannoittamiseen. Älä siis enää heitä niitä roskiin, vaan hyödynnä niiden mahdollisuudet kotona!

  1. Pistaasinkuoria ei todellakaan kannata heittää pois! Ne ovat arvokasta materiaalia moniin tarkoituksiin kotona ja pihapiirissä. Itse käytän niitä esimerkiksi maanparannukseen ja DIY-askarteluprojekteihin. Pistaasinkuoret ovat yllättävän monikäyttöisiä, joten kannattaa ehdottomasti hyödyntää niiden potentiaali täysimääräisesti.

  2. Pistaasinkuoret ovat todellakin hyödyllisiä! On hienoa löytää uusia tapoja hyödyntää niitä kotona sen sijaan, että heittäisi ne suoraan roskikseen. Kiitos vinkistä!

  3. Pistaasinkuoria ei todellakaan kannata heittää pois! Niistä voi tehdä niin monia käyttökelpoisia asioita kotona ja puutarhassa. Kierrätys on avain kestävään elämäntapaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten