KotiKotitalousvinkitÄlä heitä pistaasinkuoria pois: 5 hyödyllistä tapaa käyttää niitä kotona

Älä heitä pistaasinkuoria pois: 5 hyödyllistä tapaa käyttää niitä kotona

Rapeat ja tuoksuvat pistaasipähkinät ovat monien suosikkiherkku.Syömme ne minuuteissa, ja yleensä heitämme kuoret pois ajattelematta, mitä niille voi tehdä.Mutta käy ilmi, että käytetyt pistaasinkuoret eivät ole lainkaan turhaa roskaa, vaan arvokasta materiaalia, joka tulee tarpeeseen kotona ja maaseudulla.

Pistaasinkuoret eivät ole pelkkää jätettä, vaan käyttökelpoista materiaalia, jota voidaan käyttää talossa ja maaseudulla.Tällä ensi silmäyksellä huomaamattomalla kuorella on paljon mahdollisuuksia askarteluhankkeissa ja maaperän lannoittamisessa.Voit helposti sytyttää nuotion, luoda koristeellisen kynttilänjalan ja jopa kasvattaa runsaan sadon.

Ensinnäkin pistaasinkuoria voidaan käyttää tulen sytyttämiseen.Se palaa hyvin, mutta se kannattaa kääriä ensin sanomalehteen, jotta kuori ei puhkea.

Toiseksi pistaasinkuorista saa erinomaista multaa penkkeihin.Se on sekoitettava puuhakkeeseen, lehtiin tai muuhun orgaaniseen materiaaliin.Tämä multa rikastuttaa maaperää hitaasti ravinteilla.

Kolmanneksi munankuoret sopivat ruukkujen täyteaineeksi ruukkuihin, joissa on huonekasveja.Se luo salaojituskerroksen ruukun pohjalle ja säästää multaa.

Neljänneksi kompostiin tulisi lisätä kuoria, jotta se rikastuisi hyödyllisillä aineilla.Totta, sen hajoaminen kestää noin vuoden.

Viidenneksi, kuorista voi tehdä alkuperäisen kynttilänpidikkeen.Ota esimerkiksi tiheää pahvia laatikosta.Leikkaa kaksi samanlaista ympyrää, joiden halkaisija on noin 15-20 cm.Ympyrät liimataan yhteen, jotta saadaan yksi paksu pohja tulevaa lamppua varten.Seuraavaksi pohja on liimattava säkkikankaalla, pellavalla tai puuvillakankaalla – tämä antaa rakenteelle esteettisemmän ilmeen.Valaisimen reunat voidaan koristella naruista tai köydestä tehdyllä palmikolla.

Kun pohja on valmis, tee keskelle ontelo kynttilää varten.Kynttilän pitäisi mahtua tiiviisti siihen.Jäljelle jäävä tila pohjan sisällä täytetään pistaasinkuorilla.Se on tiivistettävä huolellisesti ja tiiviisti, jotta se ei valu ulos.Voit levittää hieman liimaa pohjan sisäseinämiin, jolloin kuori kiinnittyy tukevasti.