KotiDIY-temputÄlä heitä muovipullojen korkkeja pois: 10 hyödyllistä tapaa käyttää niitä kotona ja...

Älä heitä muovipullojen korkkeja pois: 10 hyödyllistä tapaa käyttää niitä kotona ja keittiössä.

Muovipullojen korkit ovat loistava materiaali luovuuteen ja omaperäisten tuotteiden luomiseen. Älä heitä niitä pois, vaan tee niistä jotain hyödyllistä ja kaunista kotiin ja tee näin palvelus ekologialle, kun säästät luontoa muovilta.

10 todistettua tapaa käyttää muovikorkkeja tehokkaasti:

Ensinnäkin voit tehdä kannista maalipaletin. Ota vanha CD-levy ja liimaa kannet ympyrän muotoon sen ympärille. Kaada niihin maalia ja paletti on valmis!

Toiseksi, kerää muutama kymmenen kantta ja tee niistä puutarha-aita. Se suojaa sinua tuulelta ja uteliailta katseilta.

Kolmanneksi, tee kirkkaanvärinen matto kylpyhuoneeseen tai eteiseen. Tee kansiin reikiä ja yhdistä ne siimalla tai langalla.

Neljänneksi kannista voi tehdä joululeluja, esimerkiksi hauskan lumiukon.

Viidenneksi maalaa osa kansista mustaksi ja osa valkoiseksi, piirrä pelikenttä ja saat kotitekoisia nappuloita.

Kuudenneksi, liimaa kannet yhteen sivuosien kanssa ja saat omaperäisen telineen astioille.

Seitsemänneksi, koristele keittiön esiliina erivärisillä ja -muotoisilla kansilla, jos sinulla on sähköliesi.

Kahdeksanneksi, rakenna kannellisesta muovipullosta nesteannostelija kuviollisia pannukakkuja varten.

Yhdeksänneksi, tee epätavallinen verho: ripusta kannet siimaan ja ripusta ne seinällä olevaan tankoon.

Kymmenes, kiinnitä muovikannet kankaan sisäpuolelle ja saat hierontamattoa!

Älä kiirehdi heittämään muovikantta pois – niistä voi tulla perusta monille valoisille ja hyödyllisille asioille. Ota nämä ideat käyttöön ja anna toinen elämä muoviselle ”roskalle”. Kotisi täyttyy omaperäisistä käsintehtyistä tuotteista, ja luonto säilyttää harmoniansa!