KotiDIY-temputÄlä heitä muovipullojen korkkeja pois: 10 hyödyllistä tapaa käyttää niitä kotona ja...

Älä heitä muovipullojen korkkeja pois: 10 hyödyllistä tapaa käyttää niitä kotona ja keittiössä.

Muovipullojen korkit ovat loistava materiaali luovuuteen ja omaperäisten tuotteiden luomiseen. Älä heitä niitä pois, vaan tee niistä jotain hyödyllistä ja kaunista kotiin ja tee näin palvelus ekologialle, kun säästät luontoa muovilta.

 

10 todistettua tapaa käyttää muovikorkkeja tehokkaasti:

Ensinnäkin voit tehdä kannista maalipaletin. Ota vanha CD-levy ja liimaa kannet ympyrän muotoon sen ympärille. Kaada niihin maalia ja paletti on valmis!

 

Toiseksi, kerää muutama kymmenen kantta ja tee niistä puutarha-aita. Se suojaa sinua tuulelta ja uteliailta katseilta.

 

Kolmanneksi, tee kirkkaanvärinen matto kylpyhuoneeseen tai eteiseen. Tee kansiin reikiä ja yhdistä ne siimalla tai langalla.

 

Neljänneksi kannista voi tehdä joululeluja, esimerkiksi hauskan lumiukon.

Viidenneksi maalaa osa kansista mustaksi ja osa valkoiseksi, piirrä pelikenttä ja saat kotitekoisia nappuloita.

 

Kuudenneksi, liimaa kannet yhteen sivuosien kanssa ja saat omaperäisen telineen astioille.

 

Seitsemänneksi, koristele keittiön esiliina erivärisillä ja -muotoisilla kansilla, jos sinulla on sähköliesi.

 

Kahdeksanneksi, rakenna kannellisesta muovipullosta nesteannostelija kuviollisia pannukakkuja varten.

 

Yhdeksänneksi, tee epätavallinen verho: ripusta kannet siimaan ja ripusta ne seinällä olevaan tankoon.

 

Kymmenes, kiinnitä muovikannet kankaan sisäpuolelle ja saat hierontamattoa!

 

Älä kiirehdi heittämään muovikantta pois – niistä voi tulla perusta monille valoisille ja hyödyllisille asioille. Ota nämä ideat käyttöön ja anna toinen elämä muoviselle ”roskalle”. Kotisi täyttyy omaperäisistä käsintehtyistä tuotteista, ja luonto säilyttää harmoniansa!

 

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

5 KOMMENTIT

  1. Kierrätyksen lisäksi muovipullojen korkit tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia luovuuteen ja käytännöllisyyteen kotona. Upeat ideat artikkelissa!

  2. Älä heitä muovipullojen korkkeja pois! Ne ovat loistava materiaali luovuuteen ja omaperäisten tuotteiden luomiseen. Tee niistä jotain hyödyllistä ja kaunista kotiin ja tee näin palvelus ekologialle säästämällä luontoa muovilta. Kiitos vinkistä!

  3. Kierrän mahdollisimman paljon ja vähennän roskien määrää, joten tämä vinkkipostaus oli erittäin hyödyllinen minulle. En ole aiemmin hoksannut miten monipuolisesti muovipullojen korkkeja voi hyödyntää erilaisissa diy-projekteissa. Nyt täytyy ehdottomasti alkaa keräämään korkkeja ja toteuttaa näitä ideoita kotona. Kiitos vinkistä!

    • Kiitos kommentistasi, Annikki75! Lisäksi voit käyttää muovipullojen korkkeja vaikkapa avaimenperän tekoon, koristella niillä kukkaruukkuja tai jopa luoda niistä hauskoja magneetteja jääkaapin oveen. Luovuudelle ei ole rajoja!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten