KotiKotitalousvinkitÄlä heitä loppuun palaneiden kynttilöiden jäänteitä pois: 7 hyödyllistä tapaa käyttää niitä...

Älä heitä loppuun palaneiden kynttilöiden jäänteitä pois: 7 hyödyllistä tapaa käyttää niitä kotona

Käytetyt kynttilät eivät ole vain ei-toivottua roskaa, joka pitäisi heittää pois.Itse asiassa jäljelle jääneestä vahasta ja kynttilänjohdoista voi olla hyötyä monissa muissakin kotitöissä.

Katsotaanpa muutamia luovia tapoja käyttää kynttilänpaloja.

Ensinnäkin voit valmistaa yksinkertaista kotitekoista ilmanaromia ylijääneestä kynttilävahasta.Laita vain eri kynttilöiden palat pieneen pussiin ja laita se hyllylle, kaappiin tai ikkunalaudalle.

Toiseksi, vanhojen kynttilöiden värittömän vahan avulla voit poistaa pienet naarmut puuhuonekalujen pinnasta.Sinun tarvitsee vain hieroa vaurioitunutta kohtaa voimakkaasti palaneella vahalla, kunnes painaumat täyttyvät kokonaan.

Kolmanneksi, vahajäämät ovat käteviä korvaamaan kenkien rikkinäiset tai kadonneet metalliset nauhakärjet.Kasta vain nauhojen reunat sulatettuun parafiiniin muutamaksi sekunniksi.

Neljänneksi, käytetyt kynttilät voivat toimia edullisena silikonitiivisteen korvikkeena – niiden vahaa voidaan käyttää ikkunoiden, ovien ja perustusten ympärillä olevien rakojen ja reikien tiivistämiseen.Tämä auttaa poistamaan vedot ja lämpövuodot.

Viidenneksi, parafiini on erinomainen lääke vaatteiden ja laukkujen jumittuneisiin vetoketjuihin.Riittää, että vetoketjun hampaat voidellaan perusteellisesti palaneella parafiinilla molemmin puolin ja useita kertoja intensiivisesti ajetaan koiraa edestakaisin.

Kuudenneksi, vanhojen kynttilöiden vahalla voi luoda mielenkiintoisia piilokuvioita paperille tai kankaalle varausmenetelmällä.Levitä kuvio ensin värittömällä parafiinivahalla ja maalaa sitten koko tausta.Maali ei asetu parafiinilla kohokuvioidun kuvion päälle.

Seitsemänneksi valkoisilla kynttilöillä voit tiivistää laattojen väliset saumat turvallisesti kylpyhuoneessa ja keittiössä.Tämä estää homeen ja sienten kasvamisen siellä.

Yhteenvetona toteamme, että jo käytetyille kynttilöille on mahdollista löytää paljon hyödyllisiä käyttökohteita kotona.Näin voit tehdä talosta viihtyisämmän pienin kustannuksin.Kokeile ja kokeile!