KotiKotitalousvinkitÄlä heitä loppuun palaneiden kynttilöiden jäänteitä pois: 7 hyödyllistä tapaa käyttää niitä...

Älä heitä loppuun palaneiden kynttilöiden jäänteitä pois: 7 hyödyllistä tapaa käyttää niitä kotona

Käytetyt kynttilät eivät ole vain ei-toivottua roskaa, joka pitäisi heittää pois.Itse asiassa jäljelle jääneestä vahasta ja kynttilänjohdoista voi olla hyötyä monissa muissakin kotitöissä.

Katsotaanpa muutamia luovia tapoja käyttää kynttilänpaloja.

Ensinnäkin voit valmistaa yksinkertaista kotitekoista ilmanaromia ylijääneestä kynttilävahasta.Laita vain eri kynttilöiden palat pieneen pussiin ja laita se hyllylle, kaappiin tai ikkunalaudalle.

Toiseksi, vanhojen kynttilöiden värittömän vahan avulla voit poistaa pienet naarmut puuhuonekalujen pinnasta.Sinun tarvitsee vain hieroa vaurioitunutta kohtaa voimakkaasti palaneella vahalla, kunnes painaumat täyttyvät kokonaan.

Kolmanneksi, vahajäämät ovat käteviä korvaamaan kenkien rikkinäiset tai kadonneet metalliset nauhakärjet.Kasta vain nauhojen reunat sulatettuun parafiiniin muutamaksi sekunniksi.

Neljänneksi, käytetyt kynttilät voivat toimia edullisena silikonitiivisteen korvikkeena – niiden vahaa voidaan käyttää ikkunoiden, ovien ja perustusten ympärillä olevien rakojen ja reikien tiivistämiseen.Tämä auttaa poistamaan vedot ja lämpövuodot.

Viidenneksi, parafiini on erinomainen lääke vaatteiden ja laukkujen jumittuneisiin vetoketjuihin.Riittää, että vetoketjun hampaat voidellaan perusteellisesti palaneella parafiinilla molemmin puolin ja useita kertoja intensiivisesti ajetaan koiraa edestakaisin.

Kuudenneksi, vanhojen kynttilöiden vahalla voi luoda mielenkiintoisia piilokuvioita paperille tai kankaalle varausmenetelmällä.Levitä kuvio ensin värittömällä parafiinivahalla ja maalaa sitten koko tausta.Maali ei asetu parafiinilla kohokuvioidun kuvion päälle.

Seitsemänneksi valkoisilla kynttilöillä voit tiivistää laattojen väliset saumat turvallisesti kylpyhuoneessa ja keittiössä.Tämä estää homeen ja sienten kasvamisen siellä.

Yhteenvetona toteamme, että jo käytetyille kynttilöille on mahdollista löytää paljon hyödyllisiä käyttökohteita kotona.Näin voit tehdä talosta viihtyisämmän pienin kustannuksin.Kokeile ja kokeile!

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

7 KOMMENTIT

  1. Kiitos vinkistä! En todellakaan tiennyt, että vanhoja kynttilöitä voisi hyödyntää näin monipuolisesti kotona. Pitääpä kokeilla esimerkiksi tuota kenkien nauhojen korjausta sulatetulla parafiinilla.

  2. Käytetyt kynttilät voivat todella olla hyödyllisiä kotona! Kierrätys on tärkeää, ja vanhoja kynttilänjääntejä voi hyödyntää monin eri tavoin. Näistä vinkeistä erityisesti ilmanaromien valmistaminen on helppo ja kätevä tapa hyödyntää kynttilöiden vahaa uudelleen.

    • Kyllä, kynttilöiden jäänteitä voi käyttää monipuolisesti myös muihin tarkoituksiin kuin pelkkiin kotitöihin. Jäljelle voi jäädä yllättävän paljon hyödyllistä ainesta, kuten esimerkiksi luovaa askartelumateriaalia tai uusia käyttötarkoituksia arjen pulmiin. Ei siis kannata heittää pois ennen kuin olet tutkinut kaikki mahdollisuudet!

    • Kyllä, käytetyillä kynttilöiden jäänteillä on todellakin hyötyä naarmujen poistamisessa puuhuonekaluista. Voit hieroa vaurioitunutta kohtaa voimakkaasti palaneella vahalla, kunnes painaumat täyttyvät kokonaan. Näin voit helposti korjata pieniä naarmuja ja saada huonekalut taas näyttämään paremmilta!

  3. Käytetyt kynttilät eivät todellakaan ole roskaa! Itse asiassa vahasta ja kynttilänjohdoista voi olla hyötyä monissa muissa kotitöissä. Kierrätys on tärkeä osa kestävää elämäntapaa, ja nämä vinkit ovat loistava tapa hyödyntää vanhoja kynttilöitä uudelleen kotona.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten