KotiKodin kukoistusÄlä heitä kertynyttä muovipulloa pois: 10 tilannetta, joita voit käyttää kotona ja...

Älä heitä kertynyttä muovipulloa pois: 10 tilannetta, joita voit käyttää kotona ja keittiössä

Nykymaailmassa muovijätteen saastumisen ongelma on hyvin akuutti.Miljoonia tonneja muovia päätyy vuosittain maailman meriin, mikä uhkaa merieläinten elämää.Yksi tärkeimmistä tällaisen jätteen lähteistä ovat muoviset juomapullot.

Sen sijaan, että heität ne roskiin, voit löytää niille hyödyllisemmän käyttötarkoituksen.Tässä artikkelissa kerromme sinulle 10 luovaa lifehackia, joiden avulla voit muuttaa yksinkertaiset muovipullot joksikin todella hyödylliseksi ja mielenkiintoiseksi.

Ensinnäkin, katkaisemalla yläosan pois saadaan loistavia taimipurkkeja tai kotitekoisia kukkaruukkuja.

Toiseksi suuret muovipullot sopivat erinomaisesti minikasvihuoneiden ja pystypuutarhojen luomiseen parvekkeelle tai asuntoon.Tee salaojitusreikiä ja istuta suosikkikasvejasi.

Kolmanneksi, muovipulloista tehdyt kätevät säilytysastiat ovat aina hyödyllisiä kotitaloudessa.Paperitavarat, työkalut, korut – kaikki löytää paikkansa.

Neljänneksi muovipulloista, joissa on raot kannessa, tulee käteviä kastelukannuja huonekasvien kasteluun.

Viidenneksi, muovipullot ovat loistava materiaali puutarhan koriste-elementtien luomiseen: tuulikelloja, figuureja tai jopa taide-esineitä.

Kuudenneksi, leikatuista ja koristelluista pulloista tulee värikkäitä maljakoita ja kynttilänpidikkeitä sisustukseen.

Seitsemänneksi, leikatut muovipullot ovat ihanteellisia piknik- tai retkeilypakettien säilytykseen.Ne ovat kevyitä ja kompakteja.

Kahdeksanneksi, ole luova muovipullojen kanssa – tee omaperäisiä lamppuja, lampunvarjostimia tai jopa kattokruunuja.

Yhdeksänneksi, niille, jotka rakastavat käsitöitä, pullot ovat loistava materiaali käsitöihin : pyramideja, ksylofoneja ja muita leluja lapsille.

Kymmenenneksi, muovipullosta voi tehdä hauskan lintujen ruokinta-astian.Leikkaa vain reikiä sivuihin ja täytä se siemenillä tai jyvillä.

Kuten näet, tavallinen muovipullo voi olla loistava materiaali luovien ideoiden toteuttamiseen.Anna mielikuvituksellesi vapaat kädet ja luo siitä jotain hyödyllistä ja kaunista.Se ei ainoastaan säästä perheen budjettia, vaan myös auttaa omalta osaltaan suojelemaan ympäristöä muovisaasteelta!

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten