KotiKäyttötarkoituksetÄlä heitä kahvinpuruja pois: 14 tehokasta tapaa käyttää niitä kotona, keittiössä ja...

Älä heitä kahvinpuruja pois: 14 tehokasta tapaa käyttää niitä kotona, keittiössä ja maaseudulla

Aromaattinen kahvi on monille meistä olennainen osa aamurituaalia, joka antaa meille virkeyttä ja energiaa tulevaa päivää varten.Harva kuitenkaan ajattelee, että käytetyt kahvinporot voivat olla todella monipuolinen kotitalouden apuri.

Tämä näennäisesti hyödytön jäte on itse asiassa todellinen aarreaitta, josta voi luoda ympäristöystävällisiä kasvienhoito-, kehonhoito- ja jopa puhdistustuotteita erilaisille pinnoille.Ainutlaatuisen koostumuksensa ansiosta kahvinpurut voivat korvata kalliita kemikaaleja, mikä takaa terveyden ja ympäristön turvallisuuden.

Ensinnäkin, tee ylijäämäkahvista ylellinen kotitekoinen hiustenhoitotuote.Hellävarainen kuorinta kuorii hellävaraisesti kuolleet päänahan solut ja stimuloi terveiden kiharoiden kasvua.

Toiseksi, hankkiudu eroon ärsyttävistä lemmikkieläinten kirppuista luonnollisella karkotteella.Hiero kahvinporoja lemmikkisi turkkiin – häiritsevät loiset katoavat nopeasti.

Kolmanneksi, kahvinporot sekoitettuna kookosöljyyn ja veteen ovat ihanteellinen liittolainen selluliitin torjunnassa.Sen sisältämä kofeiini parantaa ongelmakohtien verenkiertoa, jolloin ihosta tulee kiinteämpi ja kiinteämpi.Hiero sitä kahdesti viikossa 8-12 minuutin ajan.

Neljänneksi, virkistä herkkää ihoa silmiesi ympärillä valmistamalla naamio, joka on tehty limaa.Antioksidanttien ja kofeiinin ansiosta se auttaa pääsemään eroon tummista silmänalusista ja väsymyksen merkeistä.

Viidenneksi, anna himmeille puuhuonekaluille uusi elämä kahvikoostumuksella.Hiekan ja veden seos tasoittaa pinnan kevyesti tasoittaa naarmut ja naarmut.

Kuudenneksi, kiillota metalli- tai lasituotteet täydelliseen kiiltoon hiontahionnan avulla.Se puhdistaa pinnan luotettavasti ja antaa häikäisevän kiillon.

Seitsemänneksi, kahvinporot voivat olla loistava keittiön apuri luonnollisena lihanpehmentimenä.Levitä sitä tuotteeseen ennen ruoanlaittoa, jotta ruokalaji olisi pehmeämpi.

Kahdeksanneksi, unohda kalliit hankaavat puhdistusaineet! Jauhot puhdistavat tehokkaasti tunkkaiset tahrat ja lian astioissa, lavuaareissa ja grilleissä ja antavat samalla pinnoille kiiltoa.

Yhdeksänneksi, tee kahvinporoista ylellinen kotitekoinen vartalokuorinta.Kahvinporojen karkeat hiukkaset hoitavat ihoa tehokkaasti ja antavat sille terveen hehkun.

Kymmenenneksi, päästä eroon jääkaapin tai pakastimen epämiellyttävistä hajuista ympäristöystävällisellä imeytysaineella.Kaukalossa oleva maa-aines neutralisoi tehokkaasti vieraita hajuja.

Yhdestoista, hyödynnä kahvinporojen hyötyjä puutarhassa.Siitä tulee erinomainen lannoite , joka rikastuttaa maaperää hyödyllisillä mineraaleilla kasvien terveen kasvun kannalta.

Kahdestoista, jos pidät sienien kasvattamisesta , kahvinporot luovat ihanteelliset olosuhteet näiden herkkujen viljelyyn, sillä ne kyllästävät maaperän tarvittavilla aineilla.

Kolmanneksitoista, käytä kahvinporoja tehokkaan ja turvallisen hyönteismyrkyn valmistamiseen.Sen yhdisteet karkottavat tuholaisia , kuten hyttysiä, hedelmäkärpäsiä ja kovakuoriaisia, suojellen puutarhaa.

Neljänneksitoista, kompostoi kahvin jäännös käytettäväksi tulevaisuudessa kasvinravinteena lannoitteena lohkollasi.

Kuten näet, kahvinpurut voivat olla todellinen hengenpelastaja monissa erilaisissa kotitaloustilanteissa.Käytä sitä kotitekoisen kosmetiikan valmistukseen, pintojen ympäristöystävälliseen puhdistukseen tai hyödyllisenä lannoitteena kasveille.Älä kiirehdi heittämään käytettyjä kahvinporoja pois – anna niille toinen elämä ja nauti tämän monipuolisen luonnonmateriaalin monista eduista.

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

4 KOMMENTIT

  1. Kahvinpurujen hyödyntäminen on loistava tapa vähentää jätettä ja hyödyntää niiden monipuolisia ominaisuuksia kotona! Itse olen käyttänyt niitä kasvienhoidossa ja ihonhoidossa, ja tulokset ovat olleet upeita. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

  2. Onko käytetyt kahvinporot todella turvallista käyttää kehonhoidossa ja puhdistuksessa? Pitäisikö niitä käyttää varoen vai ovatko ne täysin haitattomia?

  3. Kahvinpuruja ei todellakaan kannata heittää pois! Ne ovat todellinen aarreaitta kotona käytettäväksi. Voit hyödyntää niitä monipuolisesti erilaisissa kodin askareissa, kuten kasvienhoidossa, kehonhoidossa ja puhdistuksessa. Lisäksi ne ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto monille kemikaaleille, mikä on tärkeää sekä terveyden että ympäristön kannalta.

  4. Kahvinpurujen uusiokäyttö on loistava tapa edistää ympäristöystävällisyyttä ja hyvinvointia kotona. En tiennyt, että niitä voi hyödyntää niin monipuolisesti eri tarkoituksiin! Etenkin hiustenhoitotuotteena kahvinpuruista valmistettu kuorinta on todella tehokas. Kiitos vinkistä!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten