KotiKeittiön niksitÄlä heitä banaaninkuoria pois: 5 hyödyllistä tapaa käyttää niitä kotona ja keittiössä

Älä heitä banaaninkuoria pois: 5 hyödyllistä tapaa käyttää niitä kotona ja keittiössä

Nykymaailmassa olemme tottuneet käyttämään kaiken viimeistä pisaraa myöten, emmekä heitä mitään turhaan pois.Jopa näennäisen tarpeettomat asiat voivat löytää uuden elämän ja olla hyödyllisiä.Hyvä esimerkki tästä on banaaninkuoret, jotka monet ihmiset heittävät yleensä pois tietämättä niiden hämmästyttävistä ominaisuuksista.

Tässä julkaisussa paljastamme 5 luovaa tapaa käyttää banaaninkuoria kotona ja kotitaloudessa.Älä kiirehdi heittämään niitä pois – nämä lifehackit todistavat, että niille on arvokasta käyttöä!

Ensinnäkin kotireseptin harrastajat arvostavat sitä, että he voivat tehdä banaaninkuorietikkaa.Siinä on hapokkaan makea maku, jossa on pientä katkeruutta, ja se sopii erinomaisesti salaattien tai muiden ruokien kastikkeeksi.

Toiseksi, banaaninkuori voi olla erinomainen kotikonsti hampaiden valkaisuun.Se sisältää kaliumia, jolla on valkaiseva vaikutus, sekä kalsiumia ja D-vitamiinia, jotka vahvistavat hammaskiillettä.Leikkaa kuori pieniksi paloiksi, laita ne jääkaappiin ja kiillota hampaita illalla kuoren sisäpuolella pari minuuttia ennen tavallista harjausta.

Kolmanneksi banaaninkuori voi auttaa pääsemään eroon turvotuksesta ja tummista silmänalusista.Salaisuus piilee sen sisältämissä tanniineissa, joilla on turvotusta vähentävä vaikutus.Aseta kuori yksinkertaisesti suljetuille silmäluomillesi 10-15 minuutiksi, aivan kuten tavalliset vanukiekot tai kurkkuympyrät.

Neljänneksi vielä yksi mielenkiintoinen banaaninkuori leafhack – rauhoittavan teen valmistaminen.Magnesiumpitoisuutensa ansiosta tällainen juoma auttaa sinua rentoutumaan ja nukkumaan paremmin.Valmistusprosessi vie kuitenkin jonkin aikaa: ensin kuori on pakastettava, sitten kuivattava uunissa ja vasta sitten jauhettava jauheeksi.

Viidenneksi, jos sinua vaivaa hyönteisten puremien aiheuttama kutina, pyyhi kyseinen alue banaaninkuoren sisäpuolella.Tulehdusta ehkäisevien ja antiseptisten ominaisuuksiensa ansiosta se auttaa lievittämään ärsytystä ja rauhoittamaan ihoa.

Kuten näet, banaanit – ei vain herkullinen ja terveellinen hedelmä, mutta myös aarreaitta arvokkaita aineita, jotka voivat tuoda etuja, kun niitä käytetään oikein.Näiden flyhackien ansiosta banaaninkuori löytää toisen elämän kotihoidon apulaisena itsellesi ja kodillesi.Älä kiirehdi heittämään sitä pois aterian jälkeen – se saattaa tulla tarpeeseen pienessä kokeilussa!

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinenhttps://nastola-seura.fi/tietoja-kirjoittajasta-kari-hyvarinen/
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

4 KOMMENTIT

  1. Banaaninkuoria kannattaa ehdottomasti hyödyntää monipuolisesti kotona! Kierrätys ja hyötykäyttö ovat tärkeitä teemoja nykypäivänä, ja banaanin kuoret tarjoavat loistavan mahdollisuuden näihin. Erityisesti kotireseptien parissa puuhastelijat löytävät varmasti iloa ja hyötyä banaaninkuorista. Lisäksi luonnonmukaiset valkaisuaineet ja silmänympäryshoidot ovat aina tervetulleita vaihtoehtoja perinteisille tuotteille. Ei siis kannata kiirehtiä kuorien heittämistä pois, vaan käyttää ne hyödyksi eri tarkoituksiin!

    • Kyllä, banaaninkuoria voi käyttää hampaiden valkaisuun! Leikkaa kuori pieniksi paloiksi, laita ne jääkaappiin ja kiillota hampaita illalla kuoren sisäpuolella pari minuuttia ennen tavallista harjausta. Lisäksi kuoria voi käyttää myös muihin tarkoituksiin keittiössä, esimerkiksi valmistaa banaaninkuorettista etikkaa tai teetä.

  2. Banaaninkuoria ei todellakaan kannata heittää pois! Niillä on monia hyödyllisiä käyttötarkoituksia kotona ja keittiössä. Esimerkiksi banaaninkuorietikka on loistava lisuke ruokiin ja hampaiden valkaisuun. Kannattaa hyödyntää nämä vinkit ja vähentää samalla turhaa jätettä!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten