KotiKeittiön niksitÄlä heitä banaanin kuorta pois: 7 tapaa käyttää sitä kotona ja keittiössä

Älä heitä banaanin kuorta pois: 7 tapaa käyttää sitä kotona ja keittiössä

Banaanin kuorella on niin monia hyödyllisiä ominaisuuksia! Tästä näennäisesti tarpeettomalta tuntuvasta jätteestä voi itse asiassa olla hyötyä lähes kaikilla elämämme osa-alueilla – keittiöstä ja kodista kasvojen ja hampaiden hoitoon.Tarjoamme sinulle 7 mielenkiintoista elämää parantavaa tapaa käyttää banaaninkuoria kotona kokeneiden ja asiantuntevien kotiäitien tekemänä.

Ensinnäkin banaaninkuoria voidaan käyttää lannoittamaan ja suojaamaan kasveja.Kuorenpalojen sijoittaminen tuholaisista kärsivien puutarhakasvien ympärille pelottaa hyönteisiä hajoamiskaasujen avulla.Ja kompostointiin ja lannoittamiseen kuoret ovat ihanteellisia kalium- ja fosforipitoisuutensa vuoksi.

Toiseksi, yllättäen, banaaninkuoret ovat erinomaisia hampaiden valkaisuun.Sinun tarvitsee vain pyyhkiä hampaasi säännöllisesti ihon pehmeällä puolella, ja kiille vaalenee korkeasta hyödyllisten mineraalien pitoisuudesta.Samalla kemiallisista valkaisuaineista aiheutuvat haitat jäävät pois.

Kolmanneksi, banaaninkuoria voidaan käyttää kenkien ja huonekalujen kiillottamiseen.Jos nahkatavaroita hieroo kuorella, ne näyttävät yhtä hyviltä kuin uudet.Ja puuhuonekaluista sillä voi poistaa jopa pienet naarmut.

Neljänneksi, banaaninkuori pääsee eroon ihoärsytyksistä.Sen hyödylliset aineet – vitamiinit, mineraalit, hapot – lievittävät kutinaa, punoitusta ja muita ongelmia.Se on erityisen tehokas hyönteisten puremiin.

Viidenneksi, banaaninkuorien avulla voit huolehtia ihosi kauneudesta ja terveydestä.Säännöllinen hellävarainen kasvohieronta kuorella vaikuttaa kuorivasti, kosteuttavasti ja ravitsevasti.Ja luonnolliset hedelmähapot toimivat kuorinta-aineena.

Kuudenneksi, banaaninkuorta voidaan käyttää laajasti erilaisten ruokien ja juomien valmistuksessa.Kun kuori on keitetty ja kuivattu, sen jauhettua jauhoa lisätään leivonnaisiin ja keittoa mehuihin ja kompotteihin.Tällä tavoin tuotteiden ravintoarvoa lisätään kuoren sisältämien hyödyllisten aineiden kustannuksella.

Seitsemänneksi banaaninkuorista voidaan valmistaa omaperäistä kotitekoista etikkaa.Siitä tulee hapanmakeaa, jossa on mielenkiintoinen katkeruus.Tällainen etikka on kohokohta salaattien, marinadien ja muiden ruokien valmistuksessa.

Quelle: pogovorim.by

Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen
Kari Hyvärinen Nastola-seuran tarkoitus on tiivistetty sen säännöissä: Herättää ja ylläpitää kotiseudun asukkaiden kiinnostusta ja rakkautta Nastolan menneisyyttä ja monipuolista kehitystä kohtaan ottaen huomioon kotiseudun paikalliset erityispiirteet. Toivottavasti viestini on tuonut teille paitsi hyötyä myös oppimisen iloa. Olen yrittänyt kovasti, yrittänyt kaikkea kirjoittamaani ja haluan välittää sen teille rakkaudella. Hyvä lukija, kiitos huomiostasi!
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten